3 Nations Cup MTB Beringen

Tekst

Dit weekend stond in het teken van de 3 Nations Cup MTB in Beringen. Deze wedstrijd staat bekend om zijn mooie technische maar o zo zware parcours met veel rockgardens. Op zaterdag stonden onze drie nieuwelingen Tibbe en Koen Antonissen en Joris Funken samen met een kleine 90 mederenners aan het vertrek! De start van Joris ging goed. Hij lag eerst rond de 15e plek, zakte af naar de 25e maar kwam toen helaas ten val. Even naar de EHBO om de schaafwonden te laten verzorgen maar verder viel het gelukkig mee. Tibbe startte vanaf de 6e rij (ongeveer plek 40). Eerst werd hij even opgehouden door een wat langzamere renner voor hem. In de eerste ronde kon hij toch nog een aantal deelnemers inhalen. Op plek 30 heeft hij de wedstrijd verder uit kunnen fietsen. “Het wedstrijdparcours was erg leuk. Er waren veel technische rockgardens die ik goed heb kunnen nemen. In een bocht ben ik gevallen maar had geen schade en kon meteen door. Ik ben 30ste geworden en ben erg tevreden. Het was gaaf om hier een wedstrijd te fietsen’” : aldus Tibbe Ook Koen vond het een heel leuk wedstrijdparcours met veel rockgardens. “Ik startte in de 7e rij. Mijn start was goed en ik haalde direct veel deelnemers in. Ik reed toen ergens rond de 30-35ste plek. We moesten in totaal 3 rondes fietsen. Helaas ben ik in de 1e ronde gevallen doordat iemand die stilstond weer opstapte en mij er niet langs liet. Door de val had ik last van mijn knie gekregen, waardoor ik rustiger de wedstrijd uit heb moeten fietsen. Ik kon niet alle rockgardens meer nemen. Ik ben 56ste geworden. Ondanks mijn zere knie was het een leuke wedstrijd met een heel mooi parcours”.

Op zondag mocht Pim Funken bij de junioren starten vanaf de 2e startrij. Helaas begon het tijdens de wedstrijd te regenen en werd het parcours spekglad. Hij kwam terecht in een valpartij onder de brug. Bij de materiaalpost kon het stuur recht gezet worden en ook bleek het zadel gebroken maar kon hij wel verder fietsen. Inmiddels reed hij voor de 25e plek en besloot voor safe te gaan omdat het echt erg glad was en daardoor zelfs delen van het parcours waren afgesloten. Helaas kwam er nog meer malleur; Pim’s derailleur ging kapot. Einde wedstrijd! Toen de beurt aan onze MTB dames. Ilse Lutke besloot niet meer van start te gaan, omdat het parcours zo glad was en nu heel anders dan ze had geoefend. Ze wilde geen onnodig risico nemen. Verstandig! Anniek Mos durfde het wel aan! Ze ging goed van start en lag in het begin rond de 17e plek! Echter was het een zware en lange wedstrijd! Toen ze voor haar gevoel aan het einde van de wedstrijd nog een rondje moest, was dit niet meer te doen! Dus ook een DNF voor Anniek! Respect voor alle renners die aan de start stonden in Beringen en voor de renners die om verschillende redenen deze wedstrijd aan zich voorbij lieten gaan! Op naar de volgende wedstrijd!