3-Nations Cup MTB Vamberg-Wijster

Tekst

Dag 1 van de 3e wedstrijd van de 3-Nations Cup MTB deze keer op de Vamberg in Wijster. Om 17.00 uur was de start van de nieuwelingen met 74 deelnemers op de startlijst, waaronder onze eigen Joris Funken, Tibbe en Koen Antonissen. De wedstrijd bestond uit een eerste ronde met een lange startklim en daarna nog 5 rondes van ongeveer 15 a 20 minuten. Onderweg moesten nog een aantal rockgardens en bruggen worden genomen! Joris begon de wedstrijd als 35e waarbij er maar 4 renners naast elkaar werden opgesteld. ‘De start ging meteen omhoog de Vamberg op en daarna over de kasseien en de rockgardens’ : aldus Joris. Hij vond het een hele zware rit, door het vele klimmen maar ook door de warmte. Uiteindelijk werd hij 14e. Tibbe had bij aanvang van de wedstrijd wat last van zijn spieren, waardoor de start niet zo goed ging. Gelukkig was dit na 2 rondes over. Daarna ging het een stuk beter. Hij vond het een leuk maar zwaar parcours en eindigde als 25e. Broer Koen die vorige week niet kon deelnemen in Spaarnwoude i.v.m. hoesten en keelpijn, stond nu gelukkig wel weer aan de start en wist als 38e over de streep te komen. Morgen dag 2, met om 9.00 uur de start van onze junior Pim Funken! Om 10.30 amateur Anne-Mark van der Vlag en om 12.45 onze dame Anniek Mos, junioren Ilse Lutke en Iris Offerein en nieuweling Sofie de Vries! Heel veel succes allemaal!

Dit bericht delen:

Meer nieuws

3-Nations Cup MTB Eupen (B)

3-Nations Cup MTB Eupen (B)

Leave review
Nog drie renners van ons team stonden afgelopen weekend aan de start van een MTB-wedstrijd: “De 3 Nations Cup ...
Tekst

3-Nations Cup MTB in EUPEN (B)

 

Nog drie renners van ons team stonden afgelopen weekend aan de start van een MTB-wedstrijd: “De 3 Nations Cup MTB in Eupen (D). Om 9.30 uur was Pepijn als eerste aan de beurt bij de nieuwelingen: “Het was een erg leuk parcours met veel hoogtemeters. Ik moest helemaal achteraan starten en de start was direct op een hele lange klim. De eerste 2 rondes gingen erg goed en ik heb toen veel mensen in kunnen halen. Helaas waren mijn benen op in de laatste ronde waardoor ik weer wat plekken ben verloren. Ben wel tevreden over het begin van de wedstrijd, alleen was het einde een beetje zonde”.

 

 

Daarna om 11.15 mocht Koen van start bij de Junioren: “Er stonden 73 junioren (m) aan de start. Het was mijn eerste wedstrijd dit seizoen in België.  De start begon met een lange beklimming op de weg, waarna we het parcours op gingen. In het parcours zaten veel steile beklimmingen, off-cambers, drops, boomwortels en mulle paden. Het was een pittige wedstrijd, waarbij ik 42ste geworden”.

 

 

Om 13.15 gingen de dames van start. Iris Offerein net naast het podium op een mooie 6e plaats. Komend weekend weer nieuwe kansen tijdens de volgende 3 Nations Cup MTB in Saalhausen (D).

 

Foto's: LW-Foto l Suzanne Dekker l Miranda Echten

Lees verder
XCO Junior series in Nové Město

XCO Junior series in Nové Město

Leave review
Zaterdag 14 mei stond Tibbe Antonissen aan de start van de XCO junior series in Nové Město in Tsjechië. Hij mo...
Tekst

UCI MTB WORLD CUP NOVÉ MĔSTO NA MORAVĔ 2022 in TSJECHIE

 

Zaterdag 14 mei stond Tibbe Antonissen aan de start van de XCO junior series in Nové Město in Tsjechië. Hij mocht dit weekend aansluiten bij het team van TalentNed en gebruik maken van hun faciliteiten. Ook werd hij gecoacht door Olaf Noorbergen (trainer TalentNed) en werd zijn fiets voor de wedstrijd nagekeken door Matthijs Dankelman (bike mechanic van TalentNed). Voor Tibbe een mooie ervaring om samen met andere mountainbikers van over de hele wereld te koersen.   

 

Afgelopen woensdag vertrok Tibbe samen met zijn vader richting Tsjechië, Airolubetrainer Matijn de Vries was ook van de partij. Na nog een aantal keren het parkoers te hebben verkend mocht hij zaterdagmorgen aan de start verschijnen. “Het was een mooi parcours met veel wortels en twee mooie rockgardens. Ik moest op de een na laatste rij starten. Ik heb bij de start wat plekken kunnen winnen. Ik heb een mooi constant tempo kunnen fietsen. En daardoor heb ik rond de 120ste plek gefietst. Ik ben uiteindelijk 118de gefinisht. Ik vond het supergaaf om op wereldniveau te fietsen. En ben weer een ervaring rijker. TalentNed super bedankt voor de ondersteuning”: Aldus Tibbe.

Lees verder