3-Nations Cup MTB Eupen (B)

Tekst

3-Nations Cup MTB in EUPEN (B)

 

Nog drie renners van ons team stonden afgelopen weekend aan de start van een MTB-wedstrijd: “De 3 Nations Cup MTB in Eupen (D). Om 9.30 uur was Pepijn als eerste aan de beurt bij de nieuwelingen: “Het was een erg leuk parcours met veel hoogtemeters. Ik moest helemaal achteraan starten en de start was direct op een hele lange klim. De eerste 2 rondes gingen erg goed en ik heb toen veel mensen in kunnen halen. Helaas waren mijn benen op in de laatste ronde waardoor ik weer wat plekken ben verloren. Ben wel tevreden over het begin van de wedstrijd, alleen was het einde een beetje zonde”.

 

 

Daarna om 11.15 mocht Koen van start bij de Junioren: “Er stonden 73 junioren (m) aan de start. Het was mijn eerste wedstrijd dit seizoen in België.  De start begon met een lange beklimming op de weg, waarna we het parcours op gingen. In het parcours zaten veel steile beklimmingen, off-cambers, drops, boomwortels en mulle paden. Het was een pittige wedstrijd, waarbij ik 42ste geworden”.

 

 

Om 13.15 gingen de dames van start. Iris Offerein net naast het podium op een mooie 6e plaats. Komend weekend weer nieuwe kansen tijdens de volgende 3 Nations Cup MTB in Saalhausen (D).

 

Foto's: LW-Foto l Suzanne Dekker l Miranda Echten

Dit bericht delen:

Meer nieuws

1e Plaats voor Anniek Mos

1e Plaats voor Anniek Mos

Leave review
Anniek Mos en Iris Offerein vertegenwoordigden ons team bij de streetrace in Nijeveen. Alle twee zaten ze mooi...
Tekst

Streetrace Nijeveen

 

Anniek Mos en Iris Offerein vertegenwoordigden ons team bij de streetrace in Nijeveen. Alle twee zaten ze mooi voorin bij de start maar het was Anniek die als eerste over de finish kwam.

 

"Ik had een kopstart. Gelijk bij de eerste doorkomst had ik al een gat op de andere meiden en toen liep ik iedere ronde verder uit. UIteindelijk maar 35 minuten gekoerst. Het ging super goed en ik ben erg tevreden. Op naar Ruinerwold": aldus Anniek Mos. 

 

Iris Offerein eindigde op een nette 4e plaats. Zij gaf aan nog vermoeid te zijn van 3_nations Cup in Sittard van afgelopen weekend.

Lees verder
Watersley XCO Challenge 2022

Watersley XCO Challenge 2022

Leave review
De 3 Nations Cup MTB in Sittard was met 35 graden erg warm en daardoor een stuk zwaarder. Het was een mooi par...
Tekst

3 Nations Cup MTB: Watersley XCO Challenge 2022

 

De 3 Nations Cup MTB in Sittard was met 35 graden erg warm en daardoor een stuk zwaarder. Het was een mooi parcours met veel rockgardens en ook was er dit jaar voor het eerst een pumptrack.

 

Om 10.00 uur mochten onze nieuwelingen Job en Pepijn van start. Job en Pepijn moesten alle twee helaas achteraan opstellen. “Na de start was er meteen een opstopping, daarna kon ik gelukkig wel veel mensen inhalen en ging het erg goed. Ik voelde me goed en heb op de klimmetjes steeds veel renners kunnen inhalen. Op de open stukken ging het wat minder omdat het daar erg warm was door de zon. Voor de rest ben ik erg tevreden over hoe het ging”: aldus Pepijn.   

 

Ook job kon flink opschuiven vanuit het achterveld. Hij lag bij de eerste ronde op de 22e plaats maar kwam ten val. Dit zorgde ervoor dat hij weer een aantal plaatsen naar achteren kwam te liggen. Uiteindelijk werd hij 28e. 

 

Om 12.00 uur mocht Tibbe van start. Hij mocht vertrekken vanuit het midden van het startveld. “Bij de start kon ik al een paar plakken opschuiven en zat ik in de eerste ronde op de 22e plek. Mijn benen voelden erg goed vandaag. Helaas door mechanische problemen ben ik een aantal plekken verloren en ben ik als 29e geëindigd. Ondanks dat ben ik tevreden met mijn prestaties onder deze zware omstandigheden”: was Tibbe zijn verhaal.

 

Als laatste mocht Iris om 14.30 uur aan de bak. Na de afloop van de wedstrijd was er wat discussie over de einduitslag. Feit is wel dat Iris op dit moment 3e staat in het klassement van de 3 Nations Cup.

 

Op naar Houffalize volgende week.  

Lees verder