Het Airolube MTB Team

 

Het AIROLUBE MTB Team neemt deel aan verschillende wedstrijden, bijvoorbeeld cross-country, marathon, ICW wedstrijden, Benelux Cup en lokale streetraces in Noord Nederland. Doelstelling is podium rijden op zowel regionaal als nationaal niveau en ‘top quartile’ (bij de beste 25%) op internationaal niveau.

Daarnaast kunnen de mountainbikers zichzelf ontwikkelen. Dit houdt in dat het team:

 

  • begeleiding krijgt, om alle vaardigheden aan te leren die komen kijken bij het mountainbiken;
  • veel ervaring opdoet in wedstrijden;
  • mogelijkheden heeft om talenten te kunnen laten doorgroeien naar de Nederlandse top (wat ook al is gelukt).

 

Het team voorheen bekend als MTB Team NewComm IT / Klaucke gaat vanaf 2020 verder met hoofdsponsor en naamgever AIROLUBE uit Stadskanaal. AIROLUBE is producent van innovatieve en duurzame lipide producten, die helpen bij reiniging, smering, bescherming en onderhoud van de fiets en passen daarom prima bij dit MTB-wedstrijdteam.

 

Goede Doel

 

Onder het mom 'together we achieve more' ondersteunt AIROLUBE MTB team de Stichting Diabetes Type 1 en Topsport, bijvoorbeeld door hulp te bieden bij de jaarlijkse Diabetes Classic in mei. Link Diabetesclassic.nl

 
Hoofdsponsor

 

Eigenaar John Borgesius geeft uitleg waarom AIROLUBE hoofdsponsor van dit jonge mountainbike team is. ‘Eén van de redenen is, dat hij het belangrijk vindt dat er zonder opleiding geen (top)sport mogelijk is. Daarnaast is het team een goede promotie van onze innovatieve en duurzame bio-lipide AIROLUBE-producten. We kijken uit naar de samenwerking met dit team, dat ook vorige jaren al vaak op het podium stond’.

 

Maak kennis met het Team

 

Het team is jong en bestaat uit veelbelovende mountainbikers. Vijf jongens; Anne-Mark van der Vlag sinds kort uit Rotterdam, Assenaren  Koen en Tibbe Antonissen, Job Weijdema uit Tuk en Pepijn Aalders uit Norg. . Vier meiden; Iris Offerein (Meppen), Anniek Mos (Ruinen), Sofie De Vries en Ilse Lutke uit Assen. Het AIROLUBE MTB Team is hiermee een platform voor de jeugd en biedt de mogelijkheid om met passie en plezier voor de MTB sport een perspectief voor de toekomst te creëren.

 
Benchmark

 

Het AIROLUBE MTB Team wil de benchmark zijn in de amateur mountainbike sport door individuele groei én een prestatiegericht team te zijn. Het team wil bij de top drie van de beste amateurwedstrijdteams van Noord-Nederland horen.

 
Tenue

 

Bij een nieuw team hoort natuurlijk ook professionele kleding. Het nieuwe AIROLUBE tenue zal bij wedstrijden en tijdens de trainingsritten, regionaal, in de rest van Nederland maar ook in het buitenland bij de 3 Nations Cup MTB van 2020 te zien zijn. De renners zullen het nieuwe merk AIROLUBE met trots dragen.

 
Gedragsregels tbv een veilige sportomgeving

 

In bijgevoegde links worden de omgangs- en gedragsregels vermeld zoals deze binnen het Airolube MTB Team worden gehanteerd.