3-Nations Cup MTB Spaarnwoude

Tekst

De 2e wedstrijd van de 3-Nations Cup MTB bij Snowworld Amsterdam bestond uit een snel parcours met veel klimmetjes en enkele technische elementen! Een grote lange rockgarden en een afdaling met jumps. De junioren waaronder Pim Funken moesten al om 9.00 uur van start. Vandaar dat ze zaterdag al richting Spaarnwoude waren vertrokken ook om het parcours nog even te kunnen verkennen. Pim kon alle passage rijden en ging met een goed gevoel de wedstrijd in. Hij stond bijna achteraan en zijn start ging niet heel goed maar toch kon hij naar een mooie 18de plek rijden. Onze dames waren om 12.45 uur aan de beurt. Anniek Mos reed bij de Elite naar een 13e plek. Bij de junioren had Ilse Lutke weer een goede start en kon de eerste twee ronden goed mee. Ze zat in een mooi groepje in het middenveld. Na twee ronden kreeg ze echter wat problemen met haar schakelsysteem, waardoor ze wat tijd verloor. Ondanks dat werd ze 11e in een zeer sterk veld. Ze kijkt dan ook met veel vertrouwen naar de volgende wedstrijden. Ook Iris Offerein reed een mooie wedstrijd en eindigde in dezelfde categorie als 7e. Bij de nieuwelingen meisjes stond Sofie de Vries aan de start. Sofie haar wedstrijd ging al veel beter dan in Sleen. Ze is nog steeds niet op het niveau waar ze wil en kan zijn maar dat is logisch na haar operatie. Ze heeft een constante wedstrijd kunnen rijden en daar was ze best tevreden mee. Een 11e plaats voor Sofie. Om 16.00 uur mochten de nieuwelingen eindelijk van start, helaas zonder Koen Antonissen die last had van keelpijn en daarom in deze coronatijd niet mocht starten! Beterschap Koen! Wel aan de start Joris Funken en Tibbe Antonissen. Tibbe mocht als 25e op de 4e startrij opstellen en Joris als 75e. Tibbe liep in het begin iets te hard van stapel waardoor hij van de 13e plaats terug zakte naar de 17e. Joris had de eerste ronde wat last met inhalen maar de 2e ronde ging heel goed. In de laatste ronde kreeg hij Tibbe in het vizier en gaf nog een keer alles en kon Tibbe nog voorbij (16e). Daarna hebben de mannen nog en poos samen opgereden. Een knap resultaat van de mannen als 1e jaars nieuwelingen. Trainer/coach Matijn de Vries was dan ook super tevreden en gaf een ieder een dikke pluim. Volgende week weer nieuwe kansen en een stuk dichter bij huis: de MTB 3-Nations Cup-Vamberg! Ze hebben er nu al zin in.