3-Nations Cup MTB Spaarnwoude

Tekst

3-Nations Cup MTB Spaarnwoude

De 2e wedstrijd van de 3-Nations Cup MTB bij Snowworld Amsterdam bestond uit een snel parcours met veel klimmetjes en enkele technische elementen! Een grote lange rockgarden en een afdaling met jumps. De junioren waaronder Pim Funken moesten al om 9.00 uur van start. Vandaar dat ze zaterdag al richting Spaarnwoude waren vertrokken ook om het parcours nog even te kunnen verkennen. Pim kon alle passage rijden en ging met een goed gevoel de wedstrijd in. Hij stond bijna achteraan en zijn start ging niet heel goed maar toch kon hij naar een mooie 18de plek rijden. Onze dames waren om 12.45 uur aan de beurt. Anniek Mos reed bij de Elite naar een 13e plek. Bij de junioren had Ilse Lutke weer een goede start en kon de eerste twee ronden goed mee. Ze zat in een mooi groepje in het middenveld. Na twee ronden kreeg ze echter wat problemen met haar schakelsysteem, waardoor ze wat tijd verloor. Ondanks dat werd ze 11e in een zeer sterk veld. Ze kijkt dan ook met veel vertrouwen naar de volgende wedstrijden. Ook Iris Offerein reed een mooie wedstrijd en eindigde in dezelfde categorie als 7e. Bij de nieuwelingen meisjes stond Sofie de Vries aan de start. Sofie haar wedstrijd ging al veel beter dan in Sleen. Ze is nog steeds niet op het niveau waar ze wil en kan zijn maar dat is logisch na haar operatie. Ze heeft een constante wedstrijd kunnen rijden en daar was ze best tevreden mee. Een 11e plaats voor Sofie. Om 16.00 uur mochten de nieuwelingen eindelijk van start, helaas zonder Koen Antonissen die last had van keelpijn en daarom in deze coronatijd niet mocht starten! Beterschap Koen! Wel aan de start Joris Funken en Tibbe Antonissen. Tibbe mocht als 25e op de 4e startrij opstellen en Joris als 75e. Tibbe liep in het begin iets te hard van stapel waardoor hij van de 13e plaats terug zakte naar de 17e. Joris had de eerste ronde wat last met inhalen maar de 2e ronde ging heel goed. In de laatste ronde kreeg hij Tibbe in het vizier en gaf nog een keer alles en kon Tibbe nog voorbij (16e). Daarna hebben de mannen nog en poos samen opgereden. Een knap resultaat van de mannen als 1e jaars nieuwelingen. Trainer/coach Matijn de Vries was dan ook super tevreden en gaf een ieder een dikke pluim. Volgende week weer nieuwe kansen en een stuk dichter bij huis: de MTB 3-Nations Cup-Vamberg! Ze hebben er nu al zin in.

Dit bericht delen:

Meer nieuws

3-Nations Cup MTB Eupen (B)

3-Nations Cup MTB Eupen (B)

Leave review
Nog drie renners van ons team stonden afgelopen weekend aan de start van een MTB-wedstrijd: “De 3 Nations Cup ...
Tekst

3-Nations Cup MTB in EUPEN (B)

 

Nog drie renners van ons team stonden afgelopen weekend aan de start van een MTB-wedstrijd: “De 3 Nations Cup MTB in Eupen (D). Om 9.30 uur was Pepijn als eerste aan de beurt bij de nieuwelingen: “Het was een erg leuk parcours met veel hoogtemeters. Ik moest helemaal achteraan starten en de start was direct op een hele lange klim. De eerste 2 rondes gingen erg goed en ik heb toen veel mensen in kunnen halen. Helaas waren mijn benen op in de laatste ronde waardoor ik weer wat plekken ben verloren. Ben wel tevreden over het begin van de wedstrijd, alleen was het einde een beetje zonde”.

 

 

Daarna om 11.15 mocht Koen van start bij de Junioren: “Er stonden 73 junioren (m) aan de start. Het was mijn eerste wedstrijd dit seizoen in België.  De start begon met een lange beklimming op de weg, waarna we het parcours op gingen. In het parcours zaten veel steile beklimmingen, off-cambers, drops, boomwortels en mulle paden. Het was een pittige wedstrijd, waarbij ik 42ste geworden”.

 

 

Om 13.15 gingen de dames van start. Iris Offerein net naast het podium op een mooie 6e plaats. Komend weekend weer nieuwe kansen tijdens de volgende 3 Nations Cup MTB in Saalhausen (D).

 

Foto's: LW-Foto l Suzanne Dekker l Miranda Echten

Lees verder
XCO Junior series in Nové Město

XCO Junior series in Nové Město

Leave review
Zaterdag 14 mei stond Tibbe Antonissen aan de start van de XCO junior series in Nové Město in Tsjechië. Hij mo...
Tekst

UCI MTB WORLD CUP NOVÉ MĔSTO NA MORAVĔ 2022 in TSJECHIE

 

Zaterdag 14 mei stond Tibbe Antonissen aan de start van de XCO junior series in Nové Město in Tsjechië. Hij mocht dit weekend aansluiten bij het team van TalentNed en gebruik maken van hun faciliteiten. Ook werd hij gecoacht door Olaf Noorbergen (trainer TalentNed) en werd zijn fiets voor de wedstrijd nagekeken door Matthijs Dankelman (bike mechanic van TalentNed). Voor Tibbe een mooie ervaring om samen met andere mountainbikers van over de hele wereld te koersen.   

 

Afgelopen woensdag vertrok Tibbe samen met zijn vader richting Tsjechië, Airolubetrainer Matijn de Vries was ook van de partij. Na nog een aantal keren het parkoers te hebben verkend mocht hij zaterdagmorgen aan de start verschijnen. “Het was een mooi parcours met veel wortels en twee mooie rockgardens. Ik moest op de een na laatste rij starten. Ik heb bij de start wat plekken kunnen winnen. Ik heb een mooi constant tempo kunnen fietsen. En daardoor heb ik rond de 120ste plek gefietst. Ik ben uiteindelijk 118de gefinisht. Ik vond het supergaaf om op wereldniveau te fietsen. En ben weer een ervaring rijker. TalentNed super bedankt voor de ondersteuning”: Aldus Tibbe.

Lees verder