3 Nations Cup MTB Spaarnwoude

Tekst

De 3-Nations Cup MTB Spaarnwoude bestond uit een snel parcours met veel klimmetjes en enkele technische elementen: Een grote lange rockgarden en een afdaling met jumps. Er werd gereden onder wisselende weersomstandigheden, waar de dames nog mooi droog weer hadden kregen met name de nieuwelingen een beste bui over zich heen.

 

Bij de junioren had Pim een goede start en reed rond de achtste plaats. Daarna ging het parcours een klein stukje door het bos, waarna de rockgardensectie kwam. Vlak voor de rock reed hij zijn ketting eraf, deze zat helemaal klem dus moest Pim lopen naar de verzorgingspost. Daarna volgde een inhaalrace van de 67e plek naar plek 26. De vorm was goed en Pim was dan ook erg tevreden.

 

Juniordame Iris had een goede start en kon goed mee. Voor de wedstrijd had het hard geregend waardoor het parcours erg glad was geworden. Helaas was ze in de eerste ronde gevallen bij de rock garden in de downhill. Daardoor kwam ze niet meer in haar ritme. Uiteindelijk werd ze toch heel knap 3e en mocht daardoor op het podium plaatsnemen!

 

Voor junior Sofie ging haar start niet helemaal zoals gepland, omdat ze niet goed kon inklikken. Vervolgens zat ze achter een paar mederensters die omhoog moesten lopen bij het eerste klimmetje, waardoor Sofie ook moest afstappen en dat kostte tijd. Daarna kwam ze niet meer echt goed in de wedstrijd. Dit eindigde in een 12e plaats voor Sofie!

 

Elitedame Ilse had zich goed voorbereid voor de wedstrijd en de benen voelden goed. Helaas kwam ze meteen in de 1e ronde te vallen op de rocks, omdat een dame voor haar stil viel. Ze kwam niet snel genoeg uit haar click’s en daar lag ze. Met een behoorlijk bezeerde hand heeft ze de wedstrijd toch nog uit kunnen fietsen.

 

Daarna was het de beurt aan onze 4 nieuwelingen jongens. Joris begon op de 1e startrij. Hij kwam als 4e het bos in. Hij voelde zich sterk en kon lekker door trappen. Al snel begon het te regenen en werd het glad. Ondanks de gladheid ging het goed ook al kreeg hij in de laatste ronde kramp in zijn kuit. Hij eindigde knap als 5e.

 

Tibbe startte op de 2de rij, waardoor hij in de top 10 fietste bij de start. Daarna zakte hij een beetje terug tijdens de wedstrijd. Maar hij kon zich weer herpakken en eindigde op de 13e plaats waar hij zeer tevreden mee was.

 

Job werd als 42ste op geroepen en ging als 15e de singeltrack in. Helaas viel hij vlak voor de rockgarden omdat hij hard in de remmen moest,  veel mensen kwamen hem daardoor voorbij. Gelukkig kon hij zich terug knokken in de wedstrijd en kwam hij over de finish op plaats 26.

 

Koen moest helaas veel verder achteraan starten. Gelukkig kon hij In de 1e ronde al meteen veel renners inhalen. Ook Koen kreeg in de 2e ronde te maken met een nat en glad parcours maar hij zat goed in zijn ritme. Hij eindigde als 35e En daar was hij tevreden mee.

Dit bericht delen:

Meer nieuws

Airolube MTB Zomer Cup Emmen

Airolube MTB Zomer Cup Emmen

Leave review
Zondag j.l. stonden vijf van onze renners aan de start van de finalewedstrijd van de Airolube MTB Zomer Cup in...
Tekst

Zondag j.l. stonden vijf van onze renners aan de start van de finalewedstrijd van de Airolube MTB Zomer Cup in Emmen. Koen, Tibbe, Joris, Job en Iris moesten onze eer verdedigen en dat deden ze met verve.

 

Tibbe had een goede start maar de kopgroep viel snel uiteen waardoor hij veel alleen kwam te rijden. In de laatste ronde werd het een sprint om de 2e plek, die Tibbe in zijn voordeel wist te beslissen. Ook Job had een goede start, hij ging als 6e het veld in. De benen waren goed en zo kon hij steeds verder naar voren schuiven. Na een poos op de 2e plek te hebben gereden kwam hij ten val en eindigde als 3e. Joris begon vanaf de 2e startrij, hij kwam goed weg en kon aansluiten bij de kopgroep. Daarna ging het even wat minder maar gelukkig kwam hij al snel weer goed in de wedstrijd en werd hij 4e. Iris wist bij de dames een 2e plaats te behalen en Koen had helaas een DNF.

 

In het eindklassement waren er ook nog mooie podium plaatsen. Een eerste plaats voor Tibbe, een 3e plaats voor Job en een wederom een 2e plaats voor Iris.

Lees verder
NK Mountainbike XCO

NK Mountainbike XCO

Leave review
Het NK-parcours, ontwikkeld in samenwerking met voormalig Olympisch mountainbike kampioen Bart Brentjens, had ...
Tekst

NK Mountainbike XCO in Sittard

 

Het NK-parcours, ontwikkeld in samenwerking met voormalig Olympisch mountainbike kampioen Bart Brentjens, had de afgelopen maanden een enorme upgrade gekregen. Het technische parcours van 4,1 km is, naast de reeds aangelegde rockgardens, uitdagende drops en een uphill rockgarden, uitgebreid met een Rock&Roll, een Wall Ride en een Flow trail. Een mooie uitdaging dus voor onze renners.  

 

Op zaterdag was het de beurt aan onze 4 nieuwelingen, die vrijdag al hadden verkend. Toen was het parcours nat en glad maar gelukkig was het zaterdag weer behoorlijk opgedroogd.

 

Joris mocht vanaf de 2e startrij vertrekken. Helaas kwam hij slecht weg en werd in gesloten en zakte zo af naar het midden van het peloton. De eerste ronde ging hierdoor slecht. “Ik kwam eerst niet goed in mijn ritme”, aldus Joris. “Daarna kwam ik er wel goed in en heb ik nog veel mensen kunnen inhalen. Ik ben uiteindelijk 12e geworden”.

 

Tibbe had net in de week voor het NK een nieuwe fiets gekregen omdat zijn oude frame tijdens de training was gebroken. Zijn start ging goed, hij kwam in de eerste ronde door op de 7de plek. Door zijn nieuwe fiets kreeg hij helaas last zijn rug en moest hij zijn snelheid iets aanpassen. Het werd een 13e plaats voor Tibbe waar hij tevreden mee was.

 

Job werd net als Joris ingesloten na de start waardoor hij niet verder naar voren kon komen.

Gelukkig ging dit de 2e en 3e ronde beter en ook in de laatste ronde kon hij nog drie renners inhalen. Een 20e plaats was zijn resultaat.

 

Koen zijn start ging goed totdat hij in een afdaling bij een inhaalmanoeuvre over de kop ging. Hij kon pas na de laatste renner weer op het parcours aansluiten, waardoor hij een enorme achterstand had gekregen. Hij reed toen op de voorlaatste plaats (64e). Renner voor renner kon hij weer inhalen en hij is als 30e gefinisht. Koen: “Jammer van de val maar heb wel lekker gefietst”.

 

Op zondag was het eerst de beurt aan Pim bij de junioren. Pim: “Ik stond met de start een beetje achteraan opgesteld, omdat ik de wedstrijd eerder in Sittard niet had gereden. Met een goede start ging ik weg en ging als 10de ongeveer het bos in. Ik reed gelijk vanaf het begin hard door om zo mogelijk verder naar voren te komen. Ik zat na een tijdje met 2 andere jongens in een groepje. Zij reden op hard tempo door. Er kwam een groep van 3 man ons achterop en dat wilde ik proberen te voorkomen. Dus trok behoorlijk door waardoor ik alleen kwam te rijden. Ik heb deze positie mooi kunnen behouden en ben gefinisht als 7de. Ik ben hier super tevreden mee”.

 

Daarna was het de beurt aan onze dames. Zij gingen allen tegelijk van start. Belofte-dame Ilse Lutke die in haar vakantie in Italië ernstig ten val was gekomen, wilde toch bij het NK van start gaan. Dit bleek geen verstandige keuze na 1,5 ronde moest zij helaas voortijdig uitstappen.  

 

Bij junioren-dames stonden Sofie en Iris aan de start. Sofie: “Na een moeilijk seizoen heb ik toch besloten om het NK mountainbike te rijden, mijn voorbereiding was niet super goed maar ik heb dit weekend er toch wat van proberen te maken. Op vrijdag & zaterdag heb ik het parcours goed verkend en reed bijna alle A-lijnen zonder dat er iets fout ging. Op de dag van de wedstrijd zelf was ik erg gespannen maar toch gestart. Ik had het enorm zwaar, zowel fysiek als mentaal. Uiteindelijk besloten om in de laatste ronde de wedstrijd te verlaten omdat het gewoon niet meer ging. Achteraf ben ik tevreden over de technische gedeeltes, omdat ondanks de vermoeidheid deze best wel goed gingen. Niet tevreden over de wedstrijd, maar los daarvan was het een gezellig weekend”!

 

Iris: “Afgelopen zondag had ik het NK mountainbike. Ik had er erg naar uitgekeken. Tijdens het verkennen zaterdag was ik hard ten val gekomen en had ik erg veel last van me knie. Gelukkig kon ik de volgende dag gewoon starten. Na een redelijk goede start lag ik 5e. Later in de wedstrijd ben ik opgeschoven naar een 3e plek. In de laatste 2 ronden had ik nog 2 keer de ketting eraf waardoor de nummer 4 nog erg dichtbij kwam. Uiteindelijk heel erg tevreden met een derde plaats”!!

 

Het was het een erg gezellig weekend. Met als kers op de taart natuurlijk de mooie medaille van Iris. Ouders en begeleiding bedankt voor het mogelijk maken van dit weekend.  

Lees verder