3 Nations Cup MTB Spaarnwoude

Tekst

De 3-Nations Cup MTB Spaarnwoude bestond uit een snel parcours met veel klimmetjes en enkele technische elementen: Een grote lange rockgarden en een afdaling met jumps. Er werd gereden onder wisselende weersomstandigheden, waar de dames nog mooi droog weer hadden kregen met name de nieuwelingen een beste bui over zich heen.

Bij de junioren had Pim een goede start en reed rond de achtste plaats. Daarna ging het parcours een klein stukje door het bos, waarna de rockgardensectie kwam. Vlak voor de rock reed hij zijn ketting eraf, deze zat helemaal klem dus moest Pim lopen naar de verzorgingspost. Daarna volgde een inhaalrace van de 67e plek naar plek 26. De vorm was goed en Pim was dan ook erg tevreden.

Juniordame Iris had een goede start en kon goed mee. Voor de wedstrijd had het hard geregend waardoor het parcours erg glad was geworden. Helaas was ze in de eerste ronde gevallen bij de rock garden in de downhill. Daardoor kwam ze niet meer in haar ritme. Uiteindelijk werd ze toch heel knap 3e en mocht daardoor op het podium plaatsnemen!

Voor junior Sofie ging haar start niet helemaal zoals gepland, omdat ze niet goed kon inklikken. Vervolgens zat ze achter een paar mederensters die omhoog moesten lopen bij het eerste klimmetje, waardoor Sofie ook moest afstappen en dat kostte tijd. Daarna kwam ze niet meer echt goed in de wedstrijd. Dit eindigde in een 12e plaats voor Sofie!

Elitedame Ilse had zich goed voorbereid voor de wedstrijd en de benen voelden goed. Helaas kwam ze meteen in de 1e ronde te vallen op de rocks, omdat een dame voor haar stil viel. Ze kwam niet snel genoeg uit haar click’s en daar lag ze. Met een behoorlijk bezeerde hand heeft ze de wedstrijd toch nog uit kunnen fietsen.

Daarna was het de beurt aan onze 4 nieuwelingen jongens. Joris begon op de 1e startrij. Hij kwam als 4e het bos in. Hij voelde zich sterk en kon lekker door trappen. Al snel begon het te regenen en werd het glad. Ondanks de gladheid ging het goed ook al kreeg hij in de laatste ronde kramp in zijn kuit. Hij eindigde knap als 5e.

Tibbe startte op de 2de rij, waardoor hij in de top 10 fietste bij de start. Daarna zakte hij een beetje terug tijdens de wedstrijd. Maar hij kon zich weer herpakken en eindigde op de 13e plaats waar hij zeer tevreden mee was.

Job werd als 42ste op geroepen en ging als 15e de singeltrack in. Helaas viel hij vlak voor de rockgarden omdat hij hard in de remmen moest,  veel mensen kwamen hem daardoor voorbij. Gelukkig kon hij zich terug knokken in de wedstrijd en kwam hij over de finish op plaats 26.

Koen moest helaas veel verder achteraan starten. Gelukkig kon hij In de 1e ronde al meteen veel renners inhalen. Ook Koen kreeg in de 2e ronde te maken met een nat en glad parcours maar hij zat goed in zijn ritme. Hij eindigde als 35e En daar was hij tevreden mee.