3 Nations Cup Vamberg

Tekst

XCL 3-Nations Cup MTB Vamberg 2022

Ook dit keer weer een wedstrijd dichtbij huis en vier renners van ons team aan de start. Job ging zaterdagmiddag al van start bij de nieuwelingen. Hij mocht starten vanaf de vierde startrij. De eerste helft van de wedstrijd ging niet helemaal volgens plan. Echter na niet de beste start, een kleine schuiver en twee matige eerste rondes kwam Job steeds beter in zijn ritme en kon hij de laatste ronde nog vier renners inhalen. Hij werd knap 14e in dit grote startveld.

 

Op Zondag was het eerst de beurt aan junioren Koen en Tibbe. Koen startte vanaf de 8e rij, ongeveer midden in het peloton. Door een kettingbreuk voor hem, ging de start niet zo goed. Koen: “Veel paden waren stoffig en langs de randen mul. In de bochten was het hierdoor oppassen dat je niet onderuitging. De wedstrijd op de VAM staat bekend om het vele klimmen met een aantal verspreid liggende rockgardens. Omdat ik hier vaak train, weet ik wat de beste lijnen zijn. Ik ben geen sterke klimmer en heb hierdoor mijn eigen ritme aangehouden. Het was een zware wedstrijd en ik ben uiteindelijk als 48e geëindigd”.  Ook Tibbe vond het een zwaar parcours door de vele klimmen en rockgardens: “Ik had een niet zo goede start, doordat een renner voor mij net goed wegkwam. Hierdoor kon ik ook niet goed wegkomen. In de eerste helft van de wedstrijd kwam ik niet goed in mijn ritme waardoor ik een paar plekken verloor. In de tweede helft ging dit beter. In de laatste ronde kon ik nog weer twee renners inhalen met een 30e plaats als resultaat”.  

 

Daarna was het de beurt aan Iris. Ze stond niet helemaal fit aan de start maar ging er wel voor: “Het eerste gedeelte van de start ging iets minder. Ik zat achter iemand die niet snel wegkwam. Daardoor verloor ik erg veel plekken. Gelukkig was het een lange start en zat ik bovenaan rond de 10e positie. Ik heb de hele wedstrijd rond deze positie gefietst. Uiteindelijk tevreden met een 10e plek en met de behaalde eerste UCI punten”.

 

Op naar de volgende 3 Nations Cup in België en zoals Koen zei: “Hopelijk met veel boomwortels en afdalingen”.   

 

 

Deel van de Foto's : Patrick van de Veen en Marco Loman

Dit bericht delen:

Meer nieuws

Streetrace Staphorst

Streetrace Staphorst

Vandaag stond Joris aan de start van de eerste streetrace van de competitie, in Staphorst.
Lees verder
3 Nations Cup Eupen

3 Nations Cup Eupen

Afgelopen weekend stonden Jesse en Joris aan de start van de 3-Nations Cup in Eupen.
Lees verder