3 x Podium in Noard-Burgum

Tekst

3 x Podium in Noard-Burgum!

 

27 November stond de 4e ICW-wedstrijd van de Airolube wintercompetitie Noord 2021 - 2022 in Burgum op het programma. Voor ons stonden Koen, Tibbe, Ilse, Sofie en Pim aan de start.

 

 

Koen vond het parcours erg modderig maar de bochten lagen hem wel. “Na een paar rondes kwam ik in mijn ritme en heb ik een paar renners kunnen inhalen. Ik ben 5e geworden”: aldus Koen.

Ilse had lang geen wedstrijden meer gereden maar vond het best wel goed gaan. “Ik had een goede start en kwam daarna in een lekkere flow! Het gaat steeds beter maar er is nog wel veel werk aan de winkel”: zei Ilse na afloop.

Ook Sofie kwam na een goede start lekker in haar ritme. “Ik vond het een leuk rondje door de hoeveelheid modder. Aan het einde van de wedstrijd ging het wat minder door zijsteek. Uiteindelijk ben ik 1e geworden en blij met hoe het nu gaat”:  was Sofie haar reactie.

Ook Tibbe kon wel genieten van een ‘beetje’ modder: “Ik had een goede start en ging als eerste de eerste de bocht door. Na een half rondje werd ik ingehaald. We hebben toen een rondje samen kunnen fietsen maar daarna moest ik hem helaas laten gaan. Ik heb de hele tijd als tweede gefietst en een goed tempo kunnen vast houden en kwam zo als 2e over de finish”.

Ook Pim had een goede start en zat na de eerste bocht al vrij snel op de 2de positie. “De nummer 1 maakte een foutje waardoor ik de koppositie over kon nemen. Ik reed de nummer 2 steeds verder op een groter gat. Na 45 minuten kwam de nummer 1 van de junioren dichterbij en werd het een nek aan nek race. Helaas heeft hij net van mij kunnen winnen maar omdat hij in een andere categorie reed, ben ik toch eerste geworden in mijn eigen categorie: de Elite” : vertelde Pim na de wedstrijd.

 

 

Ondertussen reed Job Weijdema een wedstrijd in Oldebroek. Waarbij hij, na een mooie strijd in de kop van de wedstrijd, als 4e wist te eindigen.
 

Dit bericht delen:

Meer nieuws

Pepijn Aalders stelt zich voor.

Pepijn Aalders stelt zich voor.

Leave review
Vanaf volgend seizoen zal Pepijn Aalders ons team komen versterken. Pepijn zal uitkomen in de categorie nieuwe...
Tekst

Vanaf volgend seizoen zal Pepijn Aalders ons team komen versterken. Pepijn zal uitkomen in de categorie nieuwelingen.

 

Onderstaand stelt hij zich in het kort even voor:

 

"Mijn naam is Pepijn Aalders en ik ben 14 jaar oud. Ik woon in Norg. Ik rijd sinds drie jaar wedstrijden. Mijn beste prestatie is een vierde plek op het NK in 2019. Het leukst aan mountainbiken vind ik de combinatie van snelheid en techniek. Ik hoop komend jaar veel wedstrijden te kunnen rijden in de 3 nationscup".

 

Wij wensen Pepijn heel veel succes. 

Lees verder
Airolube Wintercompetitie Emmen

Airolube Wintercompetitie Emmen

Leave review
Afgelopen zondag stonden we aan de start van de Airolube Wintercompetitie Noord #5 in Emmen.
Tekst

Afgelopen zondag stonden we aan de start van de AIROLUBE Wintercompetitie Noord #5 in Emmen.

 

In de categorie heren t/m 39 jaar was het Pim die als eerste wist te eindigen. Na een goede start kon hij al snel samen met nog een renner ontsnappen. In de eerste ronde maakte hij even een klein foutje waardoor hij als 2e kwam te rijden. Maar al snel kon hij de kop weer overnemen en wegrijden en wegblijven.

 

Bij de nieuwelingen deed ook Job goede zaken. Vanaf de laatste rij had hij een erg goede start. Hij kon meteen als eerste het veld in en daarna zijn voorsprong uitbouwen. Ook een eerste plek voor hem.

 

Ook onze drie junioren kwamen allen goed weg bij de start. Joris kwam in een groepje van 3 renners terecht. ´Ik zat heel goed in mijn wedstrijd en kon het goed volhouden. Ik ben uiteindelijk 3e geworden”: aldus Joris. Tibbe vond het een leuk parcours in Emmen en kwam een rondje op de 2e plaats te rijden. Daarna zakte hij wat in maar kwam toch weer in zijn ritme. In de laatste ronde ging zijn ketting eraf waardoor hij niet mee kon sprinten om de 3e plaats. Een 4e plaats voor Tibbe. Het parcours in Emmen lag ook Koen wel goed. Na een goede start kwam hij goed in zijn ritme en reed hij een tijd samen met Job. De laatste ronde kon hij zijn tempo verhogen en werd hij 5e net na Joris en Tibbe. Goed gereden allemaal. 

Lees verder