3 x Podium in Noard-Burgum

Tekst

3 x Podium in Noard-Burgum!

 

27 November stond de 4e ICW-wedstrijd van de Airolube wintercompetitie Noord 2021 - 2022 in Burgum op het programma. Voor ons stonden Koen, Tibbe, Ilse, Sofie en Pim aan de start.

 

 

Koen vond het parcours erg modderig maar de bochten lagen hem wel. “Na een paar rondes kwam ik in mijn ritme en heb ik een paar renners kunnen inhalen. Ik ben 5e geworden”: aldus Koen.

Ilse had lang geen wedstrijden meer gereden maar vond het best wel goed gaan. “Ik had een goede start en kwam daarna in een lekkere flow! Het gaat steeds beter maar er is nog wel veel werk aan de winkel”: zei Ilse na afloop.

Ook Sofie kwam na een goede start lekker in haar ritme. “Ik vond het een leuk rondje door de hoeveelheid modder. Aan het einde van de wedstrijd ging het wat minder door zijsteek. Uiteindelijk ben ik 1e geworden en blij met hoe het nu gaat”:  was Sofie haar reactie.

Ook Tibbe kon wel genieten van een ‘beetje’ modder: “Ik had een goede start en ging als eerste de eerste de bocht door. Na een half rondje werd ik ingehaald. We hebben toen een rondje samen kunnen fietsen maar daarna moest ik hem helaas laten gaan. Ik heb de hele tijd als tweede gefietst en een goed tempo kunnen vast houden en kwam zo als 2e over de finish”.

Ook Pim had een goede start en zat na de eerste bocht al vrij snel op de 2de positie. “De nummer 1 maakte een foutje waardoor ik de koppositie over kon nemen. Ik reed de nummer 2 steeds verder op een groter gat. Na 45 minuten kwam de nummer 1 van de junioren dichterbij en werd het een nek aan nek race. Helaas heeft hij net van mij kunnen winnen maar omdat hij in een andere categorie reed, ben ik toch eerste geworden in mijn eigen categorie: de Elite” : vertelde Pim na de wedstrijd.

 

 

Ondertussen reed Job Weijdema een wedstrijd in Oldebroek. Waarbij hij, na een mooie strijd in de kop van de wedstrijd, als 4e wist te eindigen.
 

Dit bericht delen:

Meer nieuws

Vittoria 3 Nations Cup 2024 Oldenzaal

Vittoria 3 Nations Cup 2024 Oldenzaal

Zondag 29 maart 2024 het MTB-seizoen begint eindelijk. De 3 Nations Cup reeks begint dit jaar in Oldenzaal en ...
Lees verder
Grada Bikes Cup 2

Grada Bikes Cup 2

Zondag 4 februari stond Joris aan de start van de Grada Bikes Cup 2 in Havelterberg. 
Lees verder