3 x Podium in Noard-Burgum

Tekst

3 x Podium in Noard-Burgum!

 

27 November stond de 4e ICW-wedstrijd van de Airolube wintercompetitie Noord 2021 - 2022 in Burgum op het programma. Voor ons stonden Koen, Tibbe, Ilse, Sofie en Pim aan de start.

 

 

Koen vond het parcours erg modderig maar de bochten lagen hem wel. “Na een paar rondes kwam ik in mijn ritme en heb ik een paar renners kunnen inhalen. Ik ben 5e geworden”: aldus Koen.

Ilse had lang geen wedstrijden meer gereden maar vond het best wel goed gaan. “Ik had een goede start en kwam daarna in een lekkere flow! Het gaat steeds beter maar er is nog wel veel werk aan de winkel”: zei Ilse na afloop.

Ook Sofie kwam na een goede start lekker in haar ritme. “Ik vond het een leuk rondje door de hoeveelheid modder. Aan het einde van de wedstrijd ging het wat minder door zijsteek. Uiteindelijk ben ik 1e geworden en blij met hoe het nu gaat”:  was Sofie haar reactie.

Ook Tibbe kon wel genieten van een ‘beetje’ modder: “Ik had een goede start en ging als eerste de eerste de bocht door. Na een half rondje werd ik ingehaald. We hebben toen een rondje samen kunnen fietsen maar daarna moest ik hem helaas laten gaan. Ik heb de hele tijd als tweede gefietst en een goed tempo kunnen vast houden en kwam zo als 2e over de finish”.

Ook Pim had een goede start en zat na de eerste bocht al vrij snel op de 2de positie. “De nummer 1 maakte een foutje waardoor ik de koppositie over kon nemen. Ik reed de nummer 2 steeds verder op een groter gat. Na 45 minuten kwam de nummer 1 van de junioren dichterbij en werd het een nek aan nek race. Helaas heeft hij net van mij kunnen winnen maar omdat hij in een andere categorie reed, ben ik toch eerste geworden in mijn eigen categorie: de Elite” : vertelde Pim na de wedstrijd.

 

 

Ondertussen reed Job Weijdema een wedstrijd in Oldebroek. Waarbij hij, na een mooie strijd in de kop van de wedstrijd, als 4e wist te eindigen.
 

Dit bericht delen:

Meer nieuws

NEDERLANDS KAMPIOEN STREETRACE!

NEDERLANDS KAMPIOEN STREETRACE!

Leave review
Bij een Nederlands Kampioene hoort natuurlijk ook een Kampioensshirt! Een tijdje geleden kon u het shirt, met ...
Tekst

Bij een Nederlands Kampioene hoort natuurlijk ook een Kampioensshirt! Een tijdje geleden kon u het shirt, met onze trotse sponsoren erop, al bewonderen op onze social media. Maar nu dan ook om de schouders en op de fiets van onze Anniek Mos. En zeg nu zelf, het staat haar toch super!!

 

Anniek Mos werd op zondag 3 juli j.l. Nederlands Kampioen Streetrace in Norg. Teammaatje Iris Offerein werd 2e voor Marlies Vos van het Offroadcyclingteam.

Lees verder
NK Mountainbike Spaarnwoude

NK Mountainbike Spaarnwoude

Leave review
Afgelopen zondag stond het NK Mountainbike in Spaarnwoude op het programma, waar we met zes renners aan de sta...
Tekst

Afgelopen zondag stond het NK Mountainbike in Spaarnwoude op het programma, waar we met zes renners aan de start stonden. Op zaterdag werd er al naar het westen afgereisd om het parcours te verkennen en de teamtent op te bouwen.  Daarna werd er gezamenlijk gegeten en overnacht in het Fletcher Hotel in Spaarnwoude, allemaal prima geregeld door Leander Popken.

 

Op de wedstrijddag was het om 10.31 uur de beurt aan onze beloften dames Iris en Anniek. “Ik had vandaag best goede benen. Ik kon mooi mee komen rond de 8e plek. Helaas ben ik toen gevallen in het grind. Ik kon wel doorfietsen gelukkig. Maar door de val was mijn derailleur een beetje verplaatst, waardoor mijn ketting steeds oversloeg en 2 keer helemaal vast kwam te zitten achter mijn cassette. Dit heeft helaas veel tijd en plekken gekost. Ik ben uiteindelijk 10e geworden”: vertelt Anniek, die toch  best tevreden was met de uitslag ook al had er wel meer ingezeten. Ook Iris was enorm tevreden met haar verdiende 4e plaats.

 

Om 13.00 uur mochten daarna Junioren Koen en Tibbe van start. Tibbe vond het een zwaar parcours met veel klimmen. “Er zat een lange rockgarden in en 2 grote drops. Ik had een goede start en ging als 14de het eerste bosje in. Vervolgens ben ik naar de 8ste plek toegereden. Ik heb een lekker tempo kunnen fietsen en dat vol kunnen houden. Ik ben uiteindelijk 8ste geworden en super blij met het behaalde resultaat”. Koen finishte keurig op een 28e plek in het midden van de einduitslag.   

 

Als laatste was het na lang wachten de beurt aan nieuwelingen Job en Pepijn. Pepijn gaf aan een slechte start te hebben gehad: “Ik werd direct ingesloten en kwam daardoor als een van de laatsten boven. De benen waren erg goed en ik heb daardoor alleen nog maar mensen ingehaald. Elke klim was ik sterker dan de rijders voor mij en kon daardoor rust nemen in de technische stukken. Bij de eindsprint had ik last van kramp maar kon alsnog twee mensen inhalen. Ik ben erg tevreden over de wedstrijd en het gevoel”. Pepijn eindigde in de middenmoot op een 37e plaats. Job reed voor het eerst een wedstrijd op zijn nieuwe rode 'racemonster' en eindigde knap als 15e. 

Lees verder