Airolube ICW Wintercompetitie

Tekst

Bij de 1e wedstrijd van de AIROLUBE ICW Wintercompetitie in Ruinen stonden er één nieuweling en drie junioren van ons team aan de start.

 

Bij de junioren mocht Joris vanaf de eerste startrij beginnen, op een mooi parcours en klein snel rondje. Hij kwam goed weg en kwam als eerste uit “het bosje”. Hij kon een mooi gat slaan en lekker doorrijden. Na vier rondjes kwam hij echter ten val, waardoor hij last van zijn rug kreeg. Dit had helaas ook invloed op zijn wedstrijd. “Ik heb de wedstrijd wel uitgereden maar ben niet helemaal tevreden”: aldus Joris. Junioren Tibbe en Koen Antonissen werden in Ruinen feestelijk toegezongen voor hun 16e verjaardag. Tibbe had niet zo’n goede start. Hij ging als laatste door de eerste bocht, waardoor hij moeilijk in zijn ritme kwam. Hij werd alsnog vijfde. Tibbe hierover: “Ik ben best wel blij met mijn resultaat. Ik hoop dat het volgende week in Norg nog beter gaat”. Koen fietste vandaag voor het eerst op zijn nieuwe fiets. Hij startte achteraan maar had een snelle start. Daarna zakte hij iets terug. De laatste paar rondjes kwam hij in een lekker ritme en kon zo naar de finish fietsen.   

 

Bij de nieuwelingen mocht Job vanaf de eerste rij vertrekken. De eerste bocht kwam hij als derde door en al snel kon hij de nummers 1 en 2 inhalen. Daarna zette hij in de achtervolging in naar de junioren, die 30 seconden eerder waren gestart. Ook dat lukte Job. Een mooie welverdiende eerste plaats voor hem.

 

Volgende week nieuwe kansen bij de 2e wedstrijd van de AIROLUBE ICW Wintercompetitie deze keer in Norg.

Dit bericht delen:

Meer nieuws

Pepijn Aalders stelt zich voor.

Pepijn Aalders stelt zich voor.

Leave review
Vanaf volgend seizoen zal Pepijn Aalders ons team komen versterken. Pepijn zal uitkomen in de categorie nieuwe...
Tekst

Vanaf volgend seizoen zal Pepijn Aalders ons team komen versterken. Pepijn zal uitkomen in de categorie nieuwelingen.

 

Onderstaand stelt hij zich in het kort even voor:

 

"Mijn naam is Pepijn Aalders en ik ben 14 jaar oud. Ik woon in Norg. Ik rijd sinds drie jaar wedstrijden. Mijn beste prestatie is een vierde plek op het NK in 2019. Het leukst aan mountainbiken vind ik de combinatie van snelheid en techniek. Ik hoop komend jaar veel wedstrijden te kunnen rijden in de 3 nationscup".

 

Wij wensen Pepijn heel veel succes. 

Lees verder
Airolube Wintercompetitie Emmen

Airolube Wintercompetitie Emmen

Leave review
Afgelopen zondag stonden we aan de start van de Airolube Wintercompetitie Noord #5 in Emmen.
Tekst

Afgelopen zondag stonden we aan de start van de AIROLUBE Wintercompetitie Noord #5 in Emmen.

 

In de categorie heren t/m 39 jaar was het Pim die als eerste wist te eindigen. Na een goede start kon hij al snel samen met nog een renner ontsnappen. In de eerste ronde maakte hij even een klein foutje waardoor hij als 2e kwam te rijden. Maar al snel kon hij de kop weer overnemen en wegrijden en wegblijven.

 

Bij de nieuwelingen deed ook Job goede zaken. Vanaf de laatste rij had hij een erg goede start. Hij kon meteen als eerste het veld in en daarna zijn voorsprong uitbouwen. Ook een eerste plek voor hem.

 

Ook onze drie junioren kwamen allen goed weg bij de start. Joris kwam in een groepje van 3 renners terecht. ´Ik zat heel goed in mijn wedstrijd en kon het goed volhouden. Ik ben uiteindelijk 3e geworden”: aldus Joris. Tibbe vond het een leuk parcours in Emmen en kwam een rondje op de 2e plaats te rijden. Daarna zakte hij wat in maar kwam toch weer in zijn ritme. In de laatste ronde ging zijn ketting eraf waardoor hij niet mee kon sprinten om de 3e plaats. Een 4e plaats voor Tibbe. Het parcours in Emmen lag ook Koen wel goed. Na een goede start kwam hij goed in zijn ritme en reed hij een tijd samen met Job. De laatste ronde kon hij zijn tempo verhogen en werd hij 5e net na Joris en Tibbe. Goed gereden allemaal. 

Lees verder