Airolube MTB Zomer Cup Emmen

Tekst

Zondag j.l. stonden vijf van onze renners aan de start van de finalewedstrijd van de Airolube MTB Zomer Cup in Emmen. Koen, Tibbe, Joris, Job en Iris moesten onze eer verdedigen en dat deden ze met verve.

 

Tibbe had een goede start maar de kopgroep viel snel uiteen waardoor hij veel alleen kwam te rijden. In de laatste ronde werd het een sprint om de 2e plek, die Tibbe in zijn voordeel wist te beslissen. Ook Job had een goede start, hij ging als 6e het veld in. De benen waren goed en zo kon hij steeds verder naar voren schuiven. Na een poos op de 2e plek te hebben gereden kwam hij ten val en eindigde als 3e. Joris begon vanaf de 2e startrij, hij kwam goed weg en kon aansluiten bij de kopgroep. Daarna ging het even wat minder maar gelukkig kwam hij al snel weer goed in de wedstrijd en werd hij 4e. Iris wist bij de dames een 2e plaats te behalen en Koen had helaas een DNF.

 

In het eindklassement waren er ook nog mooie podium plaatsen. Een eerste plaats voor Tibbe, een 3e plaats voor Job en een wederom een 2e plaats voor Iris.

Dit bericht delen:

Meer nieuws

Bart Brentjens Challenge

Bart Brentjens Challenge

Leave review
Op zondag 10 oktober werd de 16e Bart Brentjens Challenge georganiseerd vanuit Eijsden, Zuid-Limburg! Ook dit ...
Tekst

Bart Brentjens Challenge

 

Op zondag 10 oktober werd de 16e Bart Brentjens Challenge georganiseerd vanuit Eijsden, Zuid-Limburg! Ook dit jaar weer het strijdtoneel voor het Nederlands Kampioenschap Marathon. Wel was de route aangepast en zwaarder t.o.v voorgaande jaren door het verhoogde aantal hoogtemeters. Gelukkig werkte het weer wel mee. Meestal wordt er gereden onder barre (weers)omstandigheden maar deze editie scheen er een mooi zonnetje.   

 

Voor ons stond Anne-Mark aan de start bij de categorie Amateurs om de 105 km te gaan rijden. Bij het vorige NK in 2019 wist Anne-Mark als 3e op het podium te eindigen, dus de verwachtingen waren hoog. De eerste 30-40 km reed hij keurig voorin bij de eerste amateurs. “Daarna merkte ik al snel dat het niet goed genoeg was vandaag en moest ik ze laten gaan”: aldus Anne-Mark. Dit keer dus geen podium plek voor Anne-Mark maar toch nog een mooie welverdiende 8e plaats.    

 

Foto: Remco Smits

Lees verder
Dutch Masters of MTB

Dutch Masters of MTB

Leave review
Afgelopen zondag stond Anne-Mark van der Vlag aan de start van de Dutch Masters of MTB in Haarle. Een wedstrij...
Tekst

Afgelopen zondag stond Anne-Mark van der Vlag aan de start van de Dutch Masters of MTB in Haarle. Een wedstrijd van 200 km die solo of in duo’s verreden kon worden. Met het oog op het NK Marathon in Eijsden het weekend erna besloot Anne-Mark voor de duo wedstrijd te gaan, samen met oud teamgenoot Thom Bonder.

 

Thom is gestart en had de taak om de eerste 100 km zoveel mogelijk renners in te halen van de categorieën die eerder waren gestart. Na een knappe inhaalrace van ca. 1000 renners kwam Thom na 100 km als eerste duorijder aan op het wisselpunt.

 

Nu was het de beurt aan Anne-Mark om het karwei af te maken. Met nog ca. 50 renners voor zich, die aan de solo race 25 minuten eerder waren gestart (6:00 uur), was het doel om zoveel mogelijk op te schuiven. “Het gevoel was vanaf de start goed en ik kon veel renners van de solo race inhalen. De omstandigheden waren zeer zwaar door de vele plassen, de regen, de kou en de modder. Uiteindelijk ben ik heel tevreden over de race met als resultaat een eerste plaats in de duo race en vijfde finisher overall”: aldus Anne-Mark.

 

Hoofdfoto : Organisatie Masters of MTB

Lees verder