AIROLUBE Wintercompetitie Veendam

Tekst

Afgelopen zondag was de finalewedstrijd van de AIROLUBE Wintercompetitie in Veendam. WV De Stormvogels had weer een mooie ronde uitgezet rondom het evenemententerrein Borgerswold. Het was een parcours van ongeveer 3 km en weer iets aangepast ten opzichte van vorig jaar.

  

 

Bij de nieuwelingen had Pepijn een goede start en ging als 3e het bos in. Daar werden ze even

opgehouden door de groep die voor hun moest starten. In de eerste ronde moest hij de eerste 4 renners laten gaan, waarna hij alleen kwam te rijden. Hij eindigde als 5e. Job startte vanaf 2e rij en kwam daardoor niet goed weg. Ook was het op sommige stukken van het parcours erg smal, daardoor kreeg hij een kleine achterstand op nummer de 1. Gelukkig kon hij het gat toch nog dichtrijden en eindigde op een mooie eerste plaats

 

 

Bij de junioren stonden Tibbe en Koen voor ons team aan de start. Alle twee hadden ze een goede start. Tibbe ging als eerste het bos in. Daarna kon hij wegrijden in een groepje van vier renners. Nadat er iemand in het groepje was gevallen kon er één renner ontsnappen. Tibbe zette met nog een renner de achtervolging in. In de laatste ronde kon hij hierbij wegrijden en de 2e plaats pakken. Koen kon na de start zijn tempo goed vasthouden. De laatste ronde kwam hij met iemand samen te rijden en werd het nog even spannend want er moest gesprint worden voor de finish. Helaas verloor hij deze maar werd netjes 6e!

 

 

Ook Pim had een goede start bij de mannen tot 39 jaar. Al snel had hij een gat met groepje van drie. Helaas moest hij de twee andere mannen laten gaan en heeft hij alleen verder gereden. Toch een mooie 3e plek voor Pim.

 

Omdat dit alweer de laatste wedstrijd was van de AIROLUBE Wintercompetitie Noord -2021 – 2022 werd vandaag ook het klassement opgemaakt. Helaas hadden veel van onze renners niet aan alle wedstrijden deelgenomen. Toch was er nog een mooie podiumplaats voor Tibbe, die de eerste plaats wist te behalen bij de Junioren. Goed gedaan Tibbe!   

Dit bericht delen:

Meer nieuws

Vittoria 3 Nations Cup 2024 Oldenzaal

Vittoria 3 Nations Cup 2024 Oldenzaal

Zondag 29 maart 2024 het MTB-seizoen begint eindelijk. De 3 Nations Cup reeks begint dit jaar in Oldenzaal en ...
Lees verder
Grada Bikes Cup 2

Grada Bikes Cup 2

Zondag 4 februari stond Joris aan de start van de Grada Bikes Cup 2 in Havelterberg. 
Lees verder