Anne-Mark van der Vlag stelt zicht voor!

Tekst

Ik ben Anne-Mark van der Vlag, 25 jaar oud (jong), geboren in Assen en sinds kort woonachtig in Rotterdam. In 2012 ben ik begonnen met fietsen, daarvoor heb ik altijd op voetbal gezeten. In de afgelopen acht jaar heb ik gereden bij de Funklasse (2012), Amateurs (2013/2014/2020), Beloften (2015/2016) en Elite (2017/2018). In 2019 heb ik besloten om een stapje terug te doen in niveau van de Elite naar de amateurs, dit had onder meer te maken met mijn afstudeerscriptie bij de opleiding Vastgoed en Makelaardij in Groningen. Inmiddels is mijn studie afgerond en ben ik werkzaam in de randstad. In de afgelopen acht jaar ben ik erover uit dat ik meer een renner voor de lange afstanden ben. Mijn voorkeur ligt dan ook bij de (ultra) marathons, zoals de Bartje 200 en Drenthe 200. Hoe langer hoe beter! De uitslag waar ik dan ook het meest trotst op ben is een tweede en vierde plaats bij de Bartje 200 en Drenthe 200. Mijn voorkeur van parcours ligt dan ook bij snelle single tracks of lange rechte stukken (vals plat). Ik had mijn zinnen dan ook gezet op het NK marathon op 5 april. Helaas gaat dit evenement niet door op de geplande datum en locatie. Inmiddels is bekend dat het NK Marathon weer verreden gaat worden in Eijsden, tijdens de Bart Brentjens Challenge in oktober en ga ik daar naar toe werken. Dit uiteraard allemaal op mijn (prachtige) Niner, mogelijk gemaakt door Klaucke Tweewielerhuis! Daarnaast wil ik Airolube (Airogroup BV) bedanken voor het vertrouwen en het nieuwe sponsorschap in het seizoen 2020.

Dit bericht delen:

Meer nieuws

3-Nations Cup MTB Eupen (B)

3-Nations Cup MTB Eupen (B)

Leave review
Nog drie renners van ons team stonden afgelopen weekend aan de start van een MTB-wedstrijd: “De 3 Nations Cup ...
Tekst

3-Nations Cup MTB in EUPEN (B)

 

Nog drie renners van ons team stonden afgelopen weekend aan de start van een MTB-wedstrijd: “De 3 Nations Cup MTB in Eupen (D). Om 9.30 uur was Pepijn als eerste aan de beurt bij de nieuwelingen: “Het was een erg leuk parcours met veel hoogtemeters. Ik moest helemaal achteraan starten en de start was direct op een hele lange klim. De eerste 2 rondes gingen erg goed en ik heb toen veel mensen in kunnen halen. Helaas waren mijn benen op in de laatste ronde waardoor ik weer wat plekken ben verloren. Ben wel tevreden over het begin van de wedstrijd, alleen was het einde een beetje zonde”.

 

 

Daarna om 11.15 mocht Koen van start bij de Junioren: “Er stonden 73 junioren (m) aan de start. Het was mijn eerste wedstrijd dit seizoen in België.  De start begon met een lange beklimming op de weg, waarna we het parcours op gingen. In het parcours zaten veel steile beklimmingen, off-cambers, drops, boomwortels en mulle paden. Het was een pittige wedstrijd, waarbij ik 42ste geworden”.

 

 

Om 13.15 gingen de dames van start. Iris Offerein net naast het podium op een mooie 6e plaats. Komend weekend weer nieuwe kansen tijdens de volgende 3 Nations Cup MTB in Saalhausen (D).

 

Foto's: LW-Foto l Suzanne Dekker l Miranda Echten

Lees verder
XCO Junior series in Nové Město

XCO Junior series in Nové Město

Leave review
Zaterdag 14 mei stond Tibbe Antonissen aan de start van de XCO junior series in Nové Město in Tsjechië. Hij mo...
Tekst

UCI MTB WORLD CUP NOVÉ MĔSTO NA MORAVĔ 2022 in TSJECHIE

 

Zaterdag 14 mei stond Tibbe Antonissen aan de start van de XCO junior series in Nové Město in Tsjechië. Hij mocht dit weekend aansluiten bij het team van TalentNed en gebruik maken van hun faciliteiten. Ook werd hij gecoacht door Olaf Noorbergen (trainer TalentNed) en werd zijn fiets voor de wedstrijd nagekeken door Matthijs Dankelman (bike mechanic van TalentNed). Voor Tibbe een mooie ervaring om samen met andere mountainbikers van over de hele wereld te koersen.   

 

Afgelopen woensdag vertrok Tibbe samen met zijn vader richting Tsjechië, Airolubetrainer Matijn de Vries was ook van de partij. Na nog een aantal keren het parkoers te hebben verkend mocht hij zaterdagmorgen aan de start verschijnen. “Het was een mooi parcours met veel wortels en twee mooie rockgardens. Ik moest op de een na laatste rij starten. Ik heb bij de start wat plekken kunnen winnen. Ik heb een mooi constant tempo kunnen fietsen. En daardoor heb ik rond de 120ste plek gefietst. Ik ben uiteindelijk 118de gefinisht. Ik vond het supergaaf om op wereldniveau te fietsen. En ben weer een ervaring rijker. TalentNed super bedankt voor de ondersteuning”: Aldus Tibbe.

Lees verder