Anniek Mos Nederlands Kampioen! Iris 2e!

Tekst

 

Anniek Mos is Nederlands Kampioen Streetrace geworden! Zondagmiddag stond ze samen met Iris Offerein, die ook knap als 2e eindigde, Tibbe Antonissen en Job Weijdema aan de start bij het NK Streetrace in Norg.   

 

Anniek was best wel zenuwachtig voor vandaag, want ze wist dat ze één van kanshebbers was. En ze wilde natuurlijk heel graag die trui! En inderdaad mocht ze die rood-wit-blauwe trui mee naar Ruinen nemen. “Het parcours was erg technisch met eigenlijk alle elementen erin die je maar kunt bedenken! Een aantal meiden kon ik van te voren niet goed inschatten. Ik besloot om de wedstrijd zo aan te vliegen zoals ik dat eigenlijk elke streetrace doe. Zo snel mogelijk starten en zo snel mogelijk de kop pakken om volle bak door te rijden. Ik reed de rest gelijk los. Ik kon dit tempo ook goed vasthouden, waardoor ik na een aantal ronden uit begon te lopen. In de laatste rondes begon het nog knetterhard te regenen, wat het erg spannend maakte. Ik heb toen heel rustig aan gedaan want het gat was groot genoeg om de winst te pakken”; vertelde Anniek na afloop.

 

Ook Iris Offerein reed een prima race. “Ik had een mindere start waardoor ik gelijk de aansluiting miste. Na de eerst ronde kon ik opschuiven naar plaats 2 en uiteindelijk ben ik ook 2e geworden.  Waar ik zeer tevreden mee ben”: aldus Iris.

 

Tibbe en Job zaten na de start ook alle twee mooi van voren. Job heeft een hele tijd voor het podium gereden. “Ik maakte een kleine schuiver op de wallride en heb toen de aansluiting verloren. Ik kwam bijna nog terug maar viel ik nog een keer op de rockgarden vol over de kop. Gelukkig was alles nog heel en kon ik verder rijden. Uiteindelijk een 5e plek maar er had meer ingezeten. Ook Tibbe kreeg te maken met een val en pech, Na een breuk van zijn ketting was het einde verhaal voor hem. Helaas DNF.

 

24 Juli weer een NK met nieuwe kansen. NK Mountainbike XCO 2022 in Spaarnwoude

 

Fotocredits: Patrick van der Veen en John Veenstra

Dit bericht delen:

Meer nieuws

Airolube ICW Wintercompetitie Ruinen

Airolube ICW Wintercompetitie Ruinen

De 3e wedstrijd alweer van de Airolube ICW Wintercompetitie van de KNWU-Noord 2022-2023. Strijdtoneel was deze...
Lees verder
World Cup Maasmechelen

World Cup Maasmechelen

Iris Offerein stond afgelopen weekend aan de start van de UCI World Cup Cyclo-Cross in Maasmechelen, België!
Lees verder