Anniek Mos stelt zich voor!

Tekst

Ik ben Anniek Mos. Geboren in 2001 op 13 oktober. Studerend voor Sportkundige aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle. Mijn vader en mijn tante waren altijd mijn grote voorbeelden, want zij deden aan wielrennen. Van kleins af aan wilde ik ook heel graag wielrenster worden. Op de foto ben ik te zien in een wielerpakje die mijn vader ooit gewonnen had. Ik had zelf het kromme stuur van zolder gehaald en op het fietsje gezet. De helm had ik van mijn tante gekregen. Zo racete ik met trots rond door de straat en in de tuin.

Pas in 2018 werd ik lid van een wielerclub: WSV de Peddelaars uit Hoogeveen. Dit seizoen trainde ik bij de Peddelaars op de weg, maar reed ik nog geen wedstrijden. Totdat ik lid werd, had ik al wel een mountainbike en racefiets. Ik reed veel ICW’s op de mountainbike, maar de racefiets gebruikte ik niet zo veel. Tijdens de ICW’s was ik kennelijk opgevallen, want eind 2018 werd ik gevraagd voor het MTB Team NewcommIT Klaucke (nu Airolube MTB Team). Het seizoen van 2019 werd mijn eerste seizoen met wedstrijdlicentie. Ik heb veel weg en-mountainbikewedstrijden gereden. Helaas ging het seizoen niet zoals ik gehoopt had. Ik kreeg te maken met een valpartij op de weg, waar ik flink wat asfalt eczeem aan over heb gehouden. Ook ben ik gevallen met krachttraining waardoor ik zes hechtingen in mijn scheenbeen kreeg. Daarnaast had ik de hele zomer last van verkoudheid en oorontsteking. Ondank de tegenslagen heb ik op een aantal wedstrijden goed gepresteerd. Mijn beste uitslag op de mountainbike in 2019 was de 4e plek op het Nederlands Kampioenschap in Sittard bij de junior dames. Mijn mooiste uitslag op de weg was de klassieker tijdens de Jeugdtour in Assen. Deze reed ik als één van de 30 overgebleven rensters uit. Komend seizoen ben ik 1e  jaars belofte en zal ik dus tussen de dames fietsen. Dit seizoen ga ik mij voornamelijk focussen op het mountainbiken. Ik wil alle wedstrijden van de 3 Nations Cup rijden en rest van de landelijke mountainbike wedstrijden. Daarnaast heb ik voor dit seizoen een ander groot doel. Het WK voor studenten! Deze vindt plaat in de week van 9 tot 14 juni. Uiterlijk 1 mei hoor ik of ik hier aan de start mag staan en in welke disciplines.

Dit bericht delen:

Meer nieuws

3-Nations Cup MTB Eupen (B)

3-Nations Cup MTB Eupen (B)

Leave review
Nog drie renners van ons team stonden afgelopen weekend aan de start van een MTB-wedstrijd: “De 3 Nations Cup ...
Tekst

3-Nations Cup MTB in EUPEN (B)

 

Nog drie renners van ons team stonden afgelopen weekend aan de start van een MTB-wedstrijd: “De 3 Nations Cup MTB in Eupen (D). Om 9.30 uur was Pepijn als eerste aan de beurt bij de nieuwelingen: “Het was een erg leuk parcours met veel hoogtemeters. Ik moest helemaal achteraan starten en de start was direct op een hele lange klim. De eerste 2 rondes gingen erg goed en ik heb toen veel mensen in kunnen halen. Helaas waren mijn benen op in de laatste ronde waardoor ik weer wat plekken ben verloren. Ben wel tevreden over het begin van de wedstrijd, alleen was het einde een beetje zonde”.

 

 

Daarna om 11.15 mocht Koen van start bij de Junioren: “Er stonden 73 junioren (m) aan de start. Het was mijn eerste wedstrijd dit seizoen in België.  De start begon met een lange beklimming op de weg, waarna we het parcours op gingen. In het parcours zaten veel steile beklimmingen, off-cambers, drops, boomwortels en mulle paden. Het was een pittige wedstrijd, waarbij ik 42ste geworden”.

 

 

Om 13.15 gingen de dames van start. Iris Offerein net naast het podium op een mooie 6e plaats. Komend weekend weer nieuwe kansen tijdens de volgende 3 Nations Cup MTB in Saalhausen (D).

 

Foto's: LW-Foto l Suzanne Dekker l Miranda Echten

Lees verder
XCO Junior series in Nové Město

XCO Junior series in Nové Město

Leave review
Zaterdag 14 mei stond Tibbe Antonissen aan de start van de XCO junior series in Nové Město in Tsjechië. Hij mo...
Tekst

UCI MTB WORLD CUP NOVÉ MĔSTO NA MORAVĔ 2022 in TSJECHIE

 

Zaterdag 14 mei stond Tibbe Antonissen aan de start van de XCO junior series in Nové Město in Tsjechië. Hij mocht dit weekend aansluiten bij het team van TalentNed en gebruik maken van hun faciliteiten. Ook werd hij gecoacht door Olaf Noorbergen (trainer TalentNed) en werd zijn fiets voor de wedstrijd nagekeken door Matthijs Dankelman (bike mechanic van TalentNed). Voor Tibbe een mooie ervaring om samen met andere mountainbikers van over de hele wereld te koersen.   

 

Afgelopen woensdag vertrok Tibbe samen met zijn vader richting Tsjechië, Airolubetrainer Matijn de Vries was ook van de partij. Na nog een aantal keren het parkoers te hebben verkend mocht hij zaterdagmorgen aan de start verschijnen. “Het was een mooi parcours met veel wortels en twee mooie rockgardens. Ik moest op de een na laatste rij starten. Ik heb bij de start wat plekken kunnen winnen. Ik heb een mooi constant tempo kunnen fietsen. En daardoor heb ik rond de 120ste plek gefietst. Ik ben uiteindelijk 118de gefinisht. Ik vond het supergaaf om op wereldniveau te fietsen. En ben weer een ervaring rijker. TalentNed super bedankt voor de ondersteuning”: Aldus Tibbe.

Lees verder