Bart Brentjens Challenge

Tekst

Bart Brentjens Challenge

 

Op zondag 10 oktober werd de 16e Bart Brentjens Challenge georganiseerd vanuit Eijsden, Zuid-Limburg! Ook dit jaar weer het strijdtoneel voor het Nederlands Kampioenschap Marathon. Wel was de route aangepast en zwaarder t.o.v voorgaande jaren door het verhoogde aantal hoogtemeters. Gelukkig werkte het weer wel mee. Meestal wordt er gereden onder barre (weers)omstandigheden maar deze editie scheen er een mooi zonnetje.   

 

Voor ons stond Anne-Mark aan de start bij de categorie Amateurs om de 105 km te gaan rijden. Bij het vorige NK in 2019 wist Anne-Mark als 3e op het podium te eindigen, dus de verwachtingen waren hoog. De eerste 30-40 km reed hij keurig voorin bij de eerste amateurs. “Daarna merkte ik al snel dat het niet goed genoeg was vandaag en moest ik ze laten gaan”: aldus Anne-Mark. Dit keer dus geen podium plek voor Anne-Mark maar toch nog een mooie welverdiende 8e plaats.    

 

Foto: Remco Smits

Dit bericht delen:

Meer nieuws

3 x Podium in Noard-Burgum

3 x Podium in Noard-Burgum

Leave review
27 November stond de 4e ICW-wedstrijd van de Airolube wintercompetitie Noord 2021 - 2022 in Burgum op het prog...
Tekst

3 x Podium in Noard-Burgum!

 

27 November stond de 4e ICW-wedstrijd van de Airolube wintercompetitie Noord 2021 - 2022 in Burgum op het programma. Voor ons stonden Koen, Tibbe, Ilse, Sofie en Pim aan de start.

 

 

Koen vond het parcours erg modderig maar de bochten lagen hem wel. “Na een paar rondes kwam ik in mijn ritme en heb ik een paar renners kunnen inhalen. Ik ben 5e geworden”: aldus Koen.

Ilse had lang geen wedstrijden meer gereden maar vond het best wel goed gaan. “Ik had een goede start en kwam daarna in een lekkere flow! Het gaat steeds beter maar er is nog wel veel werk aan de winkel”: zei Ilse na afloop.

Ook Sofie kwam na een goede start lekker in haar ritme. “Ik vond het een leuk rondje door de hoeveelheid modder. Aan het einde van de wedstrijd ging het wat minder door zijsteek. Uiteindelijk ben ik 1e geworden en blij met hoe het nu gaat”:  was Sofie haar reactie.

Ook Tibbe kon wel genieten van een ‘beetje’ modder: “Ik had een goede start en ging als eerste de eerste de bocht door. Na een half rondje werd ik ingehaald. We hebben toen een rondje samen kunnen fietsen maar daarna moest ik hem helaas laten gaan. Ik heb de hele tijd als tweede gefietst en een goed tempo kunnen vast houden en kwam zo als 2e over de finish”.

Ook Pim had een goede start en zat na de eerste bocht al vrij snel op de 2de positie. “De nummer 1 maakte een foutje waardoor ik de koppositie over kon nemen. Ik reed de nummer 2 steeds verder op een groter gat. Na 45 minuten kwam de nummer 1 van de junioren dichterbij en werd het een nek aan nek race. Helaas heeft hij net van mij kunnen winnen maar omdat hij in een andere categorie reed, ben ik toch eerste geworden in mijn eigen categorie: de Elite” : vertelde Pim na de wedstrijd.

 

 

Ondertussen reed Job Weijdema een wedstrijd in Oldebroek. Waarbij hij, na een mooie strijd in de kop van de wedstrijd, als 4e wist te eindigen.
 

Lees verder
Norg - Almelo - Wijster

Norg - Almelo - Wijster

Leave review
Een druk weekendje met meerdere wedstrijden:
Tekst

Een druk weekendje met meerdere wedstrijden:

 

Airolube Wintercompetitie Noord

Tibbe, Koen en Sofie deden mee aan de 2e wedstrijd van de Airolube Wintercompetitie in Norg. Voor Sofie was het haar eerste wedstrijd na het NK in Sittard. De afgelopen tijd had ze niet heel veel trainingsarbeid verricht maar ze had wel veel zin om in Norg aan de start te staan. Ze reed een constante wedstrijd. En hoewel het tot een paar rondes voor einde spannend bleef wist ze als 1e te eindigen.

Tibbe had een prima start maar kwam al snel bij de groep die voor hem was gestart. Hij verloor daardoor de connectie met de kopgroep. Het eerst rondje kwam hij als zevende door en kon in een mooi tempo doorrijden. Uiteindelijk werd hij 2de en was hij dik tevreden met dit resultaat.

 

Nationale Veldrit Almelo

Iris Offerein stond aan de start van de Nationale Veldrit in Almelo. Ze startte vanaf de eerste rij en was als 3e weg. Na een halve ronde heeft ze de kop overgenomen en de hele wedstrijd op kop gefietst, waarna ze als eerste over de finish kwam. Na de wedstrijd moest ze voor de eerste keer mee naar de dopingcontrole.

 

NK-Wegwielrennen

Joris Funken en Job Weijdema stonden aan de start van het NK-wegwielrennen in Wijster. Job uitkomend op de weg voor de Hanzerenners Zwolle reed sterk en finishte in het peloton. Joris rijdend voor de Meteoor Assen - Roden kreeg pech door een valpartij hierna kon hij niet meer terug bij het peloton komen en moest helaas de koers verlaten.

Lees verder