Dutch Masters of MTB

Tekst

Afgelopen zondag stond Anne-Mark van der Vlag aan de start van de Dutch Masters of MTB in Haarle. Een wedstrijd van 200 km die solo of in duo’s verreden kon worden. Met het oog op het NK Marathon in Eijsden het weekend erna besloot Anne-Mark voor de duo wedstrijd te gaan, samen met oud teamgenoot Thom Bonder.

 

Thom is gestart en had de taak om de eerste 100 km zoveel mogelijk renners in te halen van de categorieën die eerder waren gestart. Na een knappe inhaalrace van ca. 1000 renners kwam Thom na 100 km als eerste duorijder aan op het wisselpunt.

 

Nu was het de beurt aan Anne-Mark om het karwei af te maken. Met nog ca. 50 renners voor zich, die aan de solo race 25 minuten eerder waren gestart (6:00 uur), was het doel om zoveel mogelijk op te schuiven. “Het gevoel was vanaf de start goed en ik kon veel renners van de solo race inhalen. De omstandigheden waren zeer zwaar door de vele plassen, de regen, de kou en de modder. Uiteindelijk ben ik heel tevreden over de race met als resultaat een eerste plaats in de duo race en vijfde finisher overall”: aldus Anne-Mark.

 

Hoofdfoto : Organisatie Masters of MTB

Dit bericht delen:

Meer nieuws

3 x Podium in Noard-Burgum

3 x Podium in Noard-Burgum

Leave review
27 November stond de 4e ICW-wedstrijd van de Airolube wintercompetitie Noord 2021 - 2022 in Burgum op het prog...
Tekst

3 x Podium in Noard-Burgum!

 

27 November stond de 4e ICW-wedstrijd van de Airolube wintercompetitie Noord 2021 - 2022 in Burgum op het programma. Voor ons stonden Koen, Tibbe, Ilse, Sofie en Pim aan de start.

 

 

Koen vond het parcours erg modderig maar de bochten lagen hem wel. “Na een paar rondes kwam ik in mijn ritme en heb ik een paar renners kunnen inhalen. Ik ben 5e geworden”: aldus Koen.

Ilse had lang geen wedstrijden meer gereden maar vond het best wel goed gaan. “Ik had een goede start en kwam daarna in een lekkere flow! Het gaat steeds beter maar er is nog wel veel werk aan de winkel”: zei Ilse na afloop.

Ook Sofie kwam na een goede start lekker in haar ritme. “Ik vond het een leuk rondje door de hoeveelheid modder. Aan het einde van de wedstrijd ging het wat minder door zijsteek. Uiteindelijk ben ik 1e geworden en blij met hoe het nu gaat”:  was Sofie haar reactie.

Ook Tibbe kon wel genieten van een ‘beetje’ modder: “Ik had een goede start en ging als eerste de eerste de bocht door. Na een half rondje werd ik ingehaald. We hebben toen een rondje samen kunnen fietsen maar daarna moest ik hem helaas laten gaan. Ik heb de hele tijd als tweede gefietst en een goed tempo kunnen vast houden en kwam zo als 2e over de finish”.

Ook Pim had een goede start en zat na de eerste bocht al vrij snel op de 2de positie. “De nummer 1 maakte een foutje waardoor ik de koppositie over kon nemen. Ik reed de nummer 2 steeds verder op een groter gat. Na 45 minuten kwam de nummer 1 van de junioren dichterbij en werd het een nek aan nek race. Helaas heeft hij net van mij kunnen winnen maar omdat hij in een andere categorie reed, ben ik toch eerste geworden in mijn eigen categorie: de Elite” : vertelde Pim na de wedstrijd.

 

 

Ondertussen reed Job Weijdema een wedstrijd in Oldebroek. Waarbij hij, na een mooie strijd in de kop van de wedstrijd, als 4e wist te eindigen.
 

Lees verder
Norg - Almelo - Wijster

Norg - Almelo - Wijster

Leave review
Een druk weekendje met meerdere wedstrijden:
Tekst

Een druk weekendje met meerdere wedstrijden:

 

Airolube Wintercompetitie Noord

Tibbe, Koen en Sofie deden mee aan de 2e wedstrijd van de Airolube Wintercompetitie in Norg. Voor Sofie was het haar eerste wedstrijd na het NK in Sittard. De afgelopen tijd had ze niet heel veel trainingsarbeid verricht maar ze had wel veel zin om in Norg aan de start te staan. Ze reed een constante wedstrijd. En hoewel het tot een paar rondes voor einde spannend bleef wist ze als 1e te eindigen.

Tibbe had een prima start maar kwam al snel bij de groep die voor hem was gestart. Hij verloor daardoor de connectie met de kopgroep. Het eerst rondje kwam hij als zevende door en kon in een mooi tempo doorrijden. Uiteindelijk werd hij 2de en was hij dik tevreden met dit resultaat.

 

Nationale Veldrit Almelo

Iris Offerein stond aan de start van de Nationale Veldrit in Almelo. Ze startte vanaf de eerste rij en was als 3e weg. Na een halve ronde heeft ze de kop overgenomen en de hele wedstrijd op kop gefietst, waarna ze als eerste over de finish kwam. Na de wedstrijd moest ze voor de eerste keer mee naar de dopingcontrole.

 

NK-Wegwielrennen

Joris Funken en Job Weijdema stonden aan de start van het NK-wegwielrennen in Wijster. Job uitkomend op de weg voor de Hanzerenners Zwolle reed sterk en finishte in het peloton. Joris rijdend voor de Meteoor Assen - Roden kreeg pech door een valpartij hierna kon hij niet meer terug bij het peloton komen en moest helaas de koers verlaten.

Lees verder