Finale wintercompetitie Havelte

Tekst

Vandaag begonnen onze renners onder regenachtige omstandigheden aan de laatste wedstrijd van de wintercompetitie Havelte/Steenwijk, deze keer in Havelte. Pim vond de wedstrijd wel zwaar door de modder en de regen maar liet zich hier natuurlijk niet door tegenhouden! Hij had gelijk een goede start en kreeg een gaatje. Daarna kon hij snel doorrijden naar de elite en wist deze allen te passeren! Hier door werd hij eerste junior en ook eerste overal waar hij erg tevreden mee was. Tevens mocht hij in het eindklassement op de hoogste trede van het podium plaatsnemen! Ook Joris reed een goede wedstrijd bij de nieuwelingen. Dit was de eerste wedstrijd op zijn nieuwe fiets. Hij kwam goed weg ondanks de plassen en de blubber. De eerste paar ronden reed hij samen met Tibbe, daarna had hij nog wat over en kon hij verder naar voren rijden en nog een aantal renners passeren.
Ook Tibbe had een goede start en begon de wedstrijd in de top 5. Ondanks de modder genoot hij van de wedstrijd. Sofie was niet helemaal fit maar besloot om toch te rijden vandaag. Ze heeft de wedstrijd niet op maximale sterkte gefietst maar had het enorm naar haar zin door alle plassen en een drop. Ze werd 2e overall bij de dames en 1e nieuweling. Ilse genoot iets minder van de modder. Ze kreeg helaas zand in haar lenzen waardoor ze niet meer goed kon zien. Hierdoor moest ze helaas afstappen! Helaas zijn nog niet alle uitslagen bekend, deze zullen we zodra ze bekend zijn toevoegen. Koen zit al wel weer op de fiets maar is nog herstellende van zijn blindedarmoperatie en Iris en Anniek genieten nog heel even van hun trainingskamp in Spanje.

Dit bericht delen:

Meer nieuws

We zijn weer los!!!!!

We zijn weer los!!!!!

Leave review
Vandaag stonden Tibbe en Iris voor het eerst sinds lange tijd weer aan de start van een mountainbike wedstrijd...
Tekst

We zijn weer los!

Vandaag stonden Tibbe en Iris voor het eerst sinds lange tijd weer aan de start van een mountainbike wedstrijd, de Watersley XCO MTB in Sittard. Er werd gereden op een uitdagend parcours met een lengte van 4 km  met korte, steile stukken, (zowel bergop als bergaf) en veel snelle bochten. Ook waren er de een aantal rockgardens, een kombocht en een drop-off.

 

Helaas had Iris meteen al pech. Bij de start brak ze haar ketting, waardoor ze veel tijd verloor en ze achteraan moest aansluiten. Vervolgens is ze haar eigen tempo gaan rijden en kon ze toch nog een aantal rensters weer inhalen.  Uiteindelijk leverde dit een mooie 6e plaats op.   

 

Tibbe kwam wat langzaam op gang maar kon daarna wel steeds verder versnellen. Tijdens de eerste ronde lag hij rond de 20e plek maar wist dit knap terug te brengen naar een 9e plaats in de einduitslag.

 

Fijn dat er weer steeds meer wedstrijden op het programma staan, want dit smaakt zeker naar meer…

Lees verder
Diabetes Classic 2021

Diabetes Classic 2021

Leave review
Diabetes Classic 2021! Onder het mom 'together we achieve more' ondersteunen wij als AIROLUBE MTB TEAM sinds ...
Tekst

Diabetes Classic 2021!

 

Onder het mom 'together we achieve more' ondersteunen wij als AIROLUBE MTB TEAM sinds vorig jaar de Stichting Diabetes Type 1 en Topsport, bijvoorbeeld door hulp te bieden bij de jaarlijkse Diabetes Classic!

 

Nadat Corona voor de tweede maal op rij roet in het water gooide van de Diabetes Classic, heeft de organisatie besloten dit jaar een Diabetes Classic Challenge op te zetten.

 

De aftrap van de Challenge was vandaag op zondag 23 mei en men kan meedoen tot 31 juli. Doel blijft het bijeenbrengen van geld voor wetenschappelijke onderzoek naar een oplossing voor Diabetes Type 1, DVN SugarKids-kampen, ondersteuning van jonge sporters met Diabetes Type 1 en voorlichting.

 

Wandelaars en fietsers kunnen individueel, of in een groepsgrootte die op dit moment volgens de coronaregels is toegestaan, kiezen uit twee wandelroutes van respectievelijk 5 en 10 km, een familiefietstoertocht van ongeveer 30 km, een MTB-toertocht van 40 en 75 km en twee fietstoertochten van 75 en 130 km. 

 

Mocht je elders in het land of zelfs over de grens wonen, dan kun je toch deelnemen en bijdragen aan de doelen van de Diabetes Classic Challenge. Schrijf je in, maar kies of maak individueel of met je gezin, familie of vrienden een eigen route bij jou in de buurt!  Samen maken we een vuist tegen Diabetes Type 1.

 

De Stichting Diabetes Type 1 en Topsport zou het leuk vinden, als je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. een foto zou opsturen van je fiets- MTB- of wandeltocht of een foto van jouw deelname aan de Diabetes Classic Challenge wil delen op Instagram of facebook. Direct doneren kan ook via: NL62RABO0149630557 t.n.v. Stichting Diabetes Type 1 en Topsport.  

  

Het ‘startschot’ werd vanmorgen gegeven door voorzitter Piet Verschoor , waarna een aantal van onze renners begonnen aan hun challenge. Verder op in de week zullen nog andere renners volgen.  

Lees verder