Finale wintercompetitie Havelte

Tekst

Vandaag begonnen onze renners onder regenachtige omstandigheden aan de laatste wedstrijd van de wintercompetitie Havelte/Steenwijk, deze keer in Havelte. Pim vond de wedstrijd wel zwaar door de modder en de regen maar liet zich hier natuurlijk niet door tegenhouden! Hij had gelijk een goede start en kreeg een gaatje. Daarna kon hij snel doorrijden naar de elite en wist deze allen te passeren! Hier door werd hij eerste junior en ook eerste overal waar hij erg tevreden mee was. Tevens mocht hij in het eindklassement op de hoogste trede van het podium plaatsnemen! Ook Joris reed een goede wedstrijd bij de nieuwelingen. Dit was de eerste wedstrijd op zijn nieuwe fiets. Hij kwam goed weg ondanks de plassen en de blubber. De eerste paar ronden reed hij samen met Tibbe, daarna had hij nog wat over en kon hij verder naar voren rijden en nog een aantal renners passeren.
Ook Tibbe had een goede start en begon de wedstrijd in de top 5. Ondanks de modder genoot hij van de wedstrijd. Sofie was niet helemaal fit maar besloot om toch te rijden vandaag. Ze heeft de wedstrijd niet op maximale sterkte gefietst maar had het enorm naar haar zin door alle plassen en een drop. Ze werd 2e overall bij de dames en 1e nieuweling. Ilse genoot iets minder van de modder. Ze kreeg helaas zand in haar lenzen waardoor ze niet meer goed kon zien. Hierdoor moest ze helaas afstappen! Helaas zijn nog niet alle uitslagen bekend, deze zullen we zodra ze bekend zijn toevoegen. Koen zit al wel weer op de fiets maar is nog herstellende van zijn blindedarmoperatie en Iris en Anniek genieten nog heel even van hun trainingskamp in Spanje.

Dit bericht delen:

Meer nieuws

3-Nations Cup MTB Eupen (B)

3-Nations Cup MTB Eupen (B)

Leave review
Nog drie renners van ons team stonden afgelopen weekend aan de start van een MTB-wedstrijd: “De 3 Nations Cup ...
Tekst

3-Nations Cup MTB in EUPEN (B)

 

Nog drie renners van ons team stonden afgelopen weekend aan de start van een MTB-wedstrijd: “De 3 Nations Cup MTB in Eupen (D). Om 9.30 uur was Pepijn als eerste aan de beurt bij de nieuwelingen: “Het was een erg leuk parcours met veel hoogtemeters. Ik moest helemaal achteraan starten en de start was direct op een hele lange klim. De eerste 2 rondes gingen erg goed en ik heb toen veel mensen in kunnen halen. Helaas waren mijn benen op in de laatste ronde waardoor ik weer wat plekken ben verloren. Ben wel tevreden over het begin van de wedstrijd, alleen was het einde een beetje zonde”.

 

 

Daarna om 11.15 mocht Koen van start bij de Junioren: “Er stonden 73 junioren (m) aan de start. Het was mijn eerste wedstrijd dit seizoen in België.  De start begon met een lange beklimming op de weg, waarna we het parcours op gingen. In het parcours zaten veel steile beklimmingen, off-cambers, drops, boomwortels en mulle paden. Het was een pittige wedstrijd, waarbij ik 42ste geworden”.

 

 

Om 13.15 gingen de dames van start. Iris Offerein net naast het podium op een mooie 6e plaats. Komend weekend weer nieuwe kansen tijdens de volgende 3 Nations Cup MTB in Saalhausen (D).

 

Foto's: LW-Foto l Suzanne Dekker l Miranda Echten

Lees verder
XCO Junior series in Nové Město

XCO Junior series in Nové Město

Leave review
Zaterdag 14 mei stond Tibbe Antonissen aan de start van de XCO junior series in Nové Město in Tsjechië. Hij mo...
Tekst

UCI MTB WORLD CUP NOVÉ MĔSTO NA MORAVĔ 2022 in TSJECHIE

 

Zaterdag 14 mei stond Tibbe Antonissen aan de start van de XCO junior series in Nové Město in Tsjechië. Hij mocht dit weekend aansluiten bij het team van TalentNed en gebruik maken van hun faciliteiten. Ook werd hij gecoacht door Olaf Noorbergen (trainer TalentNed) en werd zijn fiets voor de wedstrijd nagekeken door Matthijs Dankelman (bike mechanic van TalentNed). Voor Tibbe een mooie ervaring om samen met andere mountainbikers van over de hele wereld te koersen.   

 

Afgelopen woensdag vertrok Tibbe samen met zijn vader richting Tsjechië, Airolubetrainer Matijn de Vries was ook van de partij. Na nog een aantal keren het parkoers te hebben verkend mocht hij zaterdagmorgen aan de start verschijnen. “Het was een mooi parcours met veel wortels en twee mooie rockgardens. Ik moest op de een na laatste rij starten. Ik heb bij de start wat plekken kunnen winnen. Ik heb een mooi constant tempo kunnen fietsen. En daardoor heb ik rond de 120ste plek gefietst. Ik ben uiteindelijk 118de gefinisht. Ik vond het supergaaf om op wereldniveau te fietsen. En ben weer een ervaring rijker. TalentNed super bedankt voor de ondersteuning”: Aldus Tibbe.

Lees verder