GP Kivada Wielersport 2022

Tekst

Afgelopen zondag was de eerste wedstrijd van het officiële mountainbike seizoen: De Grote Prijs Kivada Wielersport 2022 in Berlicum! Voor ons team stonden er 5 renners aan de start: Iris, Koen, Tibbe, Pepijn en Job.

Onderstaand een verslagje van Tibbe, Job en Pepijn.

Nieuweling Pepijn stond aan de start van deze nationale wedstrijd in Berlicum. Door de loting stond hij bij de start midden in het veld. Helaas had hij geen fijne start en kon hij  geen gaatjes vinden om renners in te halen. In de eerste ronde lukte dit gelukkig wel weer,  De rest van de wedstrijd kon hij mooi op één tempo uitfietsen.

Nieuweling Job had wel een goede loting en mocht vanaf de 2e rij starten.  Hij had een prima start maar kon in het begin niet zo goed in zijn ritme komen waardoor hij een groepje van 6 renners moest laten gaan. Vanaf toen ging het iedere ronde steeds beter en werd hij uiteindelijk 7e.

Junior Tibbe had helaas geen geluk met de loting, want hij moest helemaal achteraan starten. Toen werd het moeilijk inhalen, want het parcours bestond vooral uit singeltracks. Hij ging van groepje naar groepje. De laatste 3 rondes fietste hij in hetzelfde groepje en werd het een sprint. Hij werd 16e en was tevreden met dit resultaat in de eerste wedstrijd van het seizoen.