Hondsrug Classic 2021

Tekst

Dit weekend stonden 4 van onze renners aan de start van de 9e editie van de Geopark Hondsrug Classic. Alle wedstrijdenrenners mochten om 9 uur per categorie van start. Het parcours was door Jansen Event-Sportmanagement wederom uitgezet rondom ‘t Nije Hemelriek en met het mooie weer beloofde het een mooie editie te worden.

 

Anne-Mark stond aan de start bij de amateurs. Hij merkte na een goede start al snel dat zijn benen niet goed genoeg waren om mee te doen voor de prijzen. Dit mede door de matige trainingen van de afgelopen 3 weken door een knieblessure opgelopen tijdens de Veldslag om Norg. In zijn eigen tempo heeft hij de wedstrijd uitgereden, wat resulteerde in een 8e plaats bij de Amateurs. Hij hoopt op meer geluk bij het NK Marathon over twee weken.

 

Junior-rijder Pim stond zaterdag nog aan de start van een wegwedstrijd en zondag dus alweer een wedstrijd. Bij de Hondsrug Classic kwam hij na de start, al voor de eerste lus, in een groepje van drie renners (samen met Omar en Rens) te rijden tijdens zijn laatste Mountainbike wedstrijd van dit seizoen. Er werd hard kop over kop gereden. Met nog 20 km te gaan versnelde Rens en moest eerst Omar lossen en niet lang daarna Pim ook. Hierna mocht hij als 2e op het podium plaatnemen. “Ik ben erg tevreden om mijn MTB-seizoen op deze manier te mogen afsluiten. Ook wil ik Jansen Events een compliment geven voor de organisatie en het parcours, alles was goed geregeld”: aldus Pim.

 

 

Nieuweling Joris die werd ingedeeld in dezelfde categorie als de junioren had een goede start. Hij kwam goed en snel weg. Helaas ging het daarna te snel en moest hij lossen. Hij reed de hele rit in hetzelfde groepje met bijna allemaal nieuwelingen en junioren. De eerste 3 lussen gingen goed. Daarna kreeg hij het steeds moeilijker. De laatste lus werd heel zwaar. Hij kon helaas niet meer mee sprinten, zijn benen wilden niet meer. Uiteindelijk werd het een nette 11e plaats voor Joris: “Het was een mooie wedstrijd, het was weer leuk dat het strand erin zat”.

 

 

Iris reed in een categorie met alle dames. Vorig jaar kwam ze als 4e over de eindstreep. Helaas kon ze dat dit jaar niet waarmaken en kwam ze na lekker gefietst te hebben, zoals ze zelf zei, als 8e  over de finish.

 

 

Verslag van één van de ouders:

Als afsluiting van het MTB-seizoen wilden we dit weekend als team nog even goed afsluiten. Zaterdagavond hebben we de beste plek uitgezocht om de tenten en de vlaggen van de sponsors op te zetten. Een plek langs het parcours en met een idyllisch uitzicht op de zwemplas, ‘t Nije Hemelriek en aan de achterzijde direct zicht op het podium.

Zondag vroeg opgestaan om gezamenlijk naar het parcours te fietsen. We arriveerden iets te laat om de start nog mee te pakken, maar vroeg genoeg om Anne Mark, Pim, Joris en Iris aan te moedigen langs het parcours. Na de finish was het tijd om genodigden en toevallige passanten te trakteren op lekkere hapjes en drankjes (met dank aan Cora). Tijdens de regen waren ook andere teams blij voor de schuilgelegenheid in onze Airolube-tent. Voor ons een mooie afsluiting van een corona-gedomineerde MTB zomer. Met goede moed en met veel verwachtingen gaan we de winter en het volgende zomerseizoen in. Dank aan alle sponsors, de teamleden en supporters.

 

Met dank aan Patrick van der Veen voor een aantal prachtige foto’s!

Dit bericht delen:

Meer nieuws

NEDERLANDS KAMPIOEN STREETRACE!

NEDERLANDS KAMPIOEN STREETRACE!

Leave review
Bij een Nederlands Kampioene hoort natuurlijk ook een Kampioensshirt! Een tijdje geleden kon u het shirt, met ...
Tekst

Bij een Nederlands Kampioene hoort natuurlijk ook een Kampioensshirt! Een tijdje geleden kon u het shirt, met onze trotse sponsoren erop, al bewonderen op onze social media. Maar nu dan ook om de schouders en op de fiets van onze Anniek Mos. En zeg nu zelf, het staat haar toch super!!

 

Anniek Mos werd op zondag 3 juli j.l. Nederlands Kampioen Streetrace in Norg. Teammaatje Iris Offerein werd 2e voor Marlies Vos van het Offroadcyclingteam.

Lees verder
NK Mountainbike Spaarnwoude

NK Mountainbike Spaarnwoude

Leave review
Afgelopen zondag stond het NK Mountainbike in Spaarnwoude op het programma, waar we met zes renners aan de sta...
Tekst

Afgelopen zondag stond het NK Mountainbike in Spaarnwoude op het programma, waar we met zes renners aan de start stonden. Op zaterdag werd er al naar het westen afgereisd om het parcours te verkennen en de teamtent op te bouwen.  Daarna werd er gezamenlijk gegeten en overnacht in het Fletcher Hotel in Spaarnwoude, allemaal prima geregeld door Leander Popken.

 

Op de wedstrijddag was het om 10.31 uur de beurt aan onze beloften dames Iris en Anniek. “Ik had vandaag best goede benen. Ik kon mooi mee komen rond de 8e plek. Helaas ben ik toen gevallen in het grind. Ik kon wel doorfietsen gelukkig. Maar door de val was mijn derailleur een beetje verplaatst, waardoor mijn ketting steeds oversloeg en 2 keer helemaal vast kwam te zitten achter mijn cassette. Dit heeft helaas veel tijd en plekken gekost. Ik ben uiteindelijk 10e geworden”: vertelt Anniek, die toch  best tevreden was met de uitslag ook al had er wel meer ingezeten. Ook Iris was enorm tevreden met haar verdiende 4e plaats.

 

Om 13.00 uur mochten daarna Junioren Koen en Tibbe van start. Tibbe vond het een zwaar parcours met veel klimmen. “Er zat een lange rockgarden in en 2 grote drops. Ik had een goede start en ging als 14de het eerste bosje in. Vervolgens ben ik naar de 8ste plek toegereden. Ik heb een lekker tempo kunnen fietsen en dat vol kunnen houden. Ik ben uiteindelijk 8ste geworden en super blij met het behaalde resultaat”. Koen finishte keurig op een 28e plek in het midden van de einduitslag.   

 

Als laatste was het na lang wachten de beurt aan nieuwelingen Job en Pepijn. Pepijn gaf aan een slechte start te hebben gehad: “Ik werd direct ingesloten en kwam daardoor als een van de laatsten boven. De benen waren erg goed en ik heb daardoor alleen nog maar mensen ingehaald. Elke klim was ik sterker dan de rijders voor mij en kon daardoor rust nemen in de technische stukken. Bij de eindsprint had ik last van kramp maar kon alsnog twee mensen inhalen. Ik ben erg tevreden over de wedstrijd en het gevoel”. Pepijn eindigde in de middenmoot op een 37e plaats. Job reed voor het eerst een wedstrijd op zijn nieuwe rode 'racemonster' en eindigde knap als 15e. 

Lees verder