Hondsrug Classic 2021

Tekst

Dit weekend stonden 4 van onze renners aan de start van de 9e editie van de Geopark Hondsrug Classic. Alle wedstrijdenrenners mochten om 9 uur per categorie van start. Het parcours was door Jansen Event-Sportmanagement wederom uitgezet rondom ‘t Nije Hemelriek en met het mooie weer beloofde het een mooie editie te worden.

 

Anne-Mark stond aan de start bij de amateurs. Hij merkte na een goede start al snel dat zijn benen niet goed genoeg waren om mee te doen voor de prijzen. Dit mede door de matige trainingen van de afgelopen 3 weken door een knieblessure opgelopen tijdens de Veldslag om Norg. In zijn eigen tempo heeft hij de wedstrijd uitgereden, wat resulteerde in een 8e plaats bij de Amateurs. Hij hoopt op meer geluk bij het NK Marathon over twee weken.

 

Junior-rijder Pim stond zaterdag nog aan de start van een wegwedstrijd en zondag dus alweer een wedstrijd. Bij de Hondsrug Classic kwam hij na de start, al voor de eerste lus, in een groepje van drie renners (samen met Omar en Rens) te rijden tijdens zijn laatste Mountainbike wedstrijd van dit seizoen. Er werd hard kop over kop gereden. Met nog 20 km te gaan versnelde Rens en moest eerst Omar lossen en niet lang daarna Pim ook. Hierna mocht hij als 2e op het podium plaatnemen. “Ik ben erg tevreden om mijn MTB-seizoen op deze manier te mogen afsluiten. Ook wil ik Jansen Events een compliment geven voor de organisatie en het parcours, alles was goed geregeld”: aldus Pim.

 

 

Nieuweling Joris die werd ingedeeld in dezelfde categorie als de junioren had een goede start. Hij kwam goed en snel weg. Helaas ging het daarna te snel en moest hij lossen. Hij reed de hele rit in hetzelfde groepje met bijna allemaal nieuwelingen en junioren. De eerste 3 lussen gingen goed. Daarna kreeg hij het steeds moeilijker. De laatste lus werd heel zwaar. Hij kon helaas niet meer mee sprinten, zijn benen wilden niet meer. Uiteindelijk werd het een nette 11e plaats voor Joris: “Het was een mooie wedstrijd, het was weer leuk dat het strand erin zat”.

 

 

Iris reed in een categorie met alle dames. Vorig jaar kwam ze als 4e over de eindstreep. Helaas kon ze dat dit jaar niet waarmaken en kwam ze na lekker gefietst te hebben, zoals ze zelf zei, als 8e  over de finish.

 

 

Verslag van één van de ouders:

Als afsluiting van het MTB-seizoen wilden we dit weekend als team nog even goed afsluiten. Zaterdagavond hebben we de beste plek uitgezocht om de tenten en de vlaggen van de sponsors op te zetten. Een plek langs het parcours en met een idyllisch uitzicht op de zwemplas, ‘t Nije Hemelriek en aan de achterzijde direct zicht op het podium.

Zondag vroeg opgestaan om gezamenlijk naar het parcours te fietsen. We arriveerden iets te laat om de start nog mee te pakken, maar vroeg genoeg om Anne Mark, Pim, Joris en Iris aan te moedigen langs het parcours. Na de finish was het tijd om genodigden en toevallige passanten te trakteren op lekkere hapjes en drankjes (met dank aan Cora). Tijdens de regen waren ook andere teams blij voor de schuilgelegenheid in onze Airolube-tent. Voor ons een mooie afsluiting van een corona-gedomineerde MTB zomer. Met goede moed en met veel verwachtingen gaan we de winter en het volgende zomerseizoen in. Dank aan alle sponsors, de teamleden en supporters.

 

Met dank aan Patrick van der Veen voor een aantal prachtige foto’s!

Dit bericht delen:

Meer nieuws

Airolube MTB Zomer Cup/ICW Norg

Airolube MTB Zomer Cup/ICW Norg

AIROLUBE MTB Zomer Cup #2
Lees verder
Streetrace Ruinen

Streetrace Ruinen

Streetrace Ruinen
Lees verder