Hondsrug Classic en Wetter

Tekst

Hondsrug Classic en 3-Nations Cup in Wetter

 

Job Weijdema stond vandaag aan de start van de Hondsrug Classic. Hij reed een erg goede wedstrijd. Hoewel hij achteraan moest starten, kon hij al snel naar voren rijden en kwam zo in de kopgroep terecht. Ze gingen helaas iets te snel waarna Job besloot zijn eigen tempo te rijden. Dit resulteerde in een 1e plaats bij de nieuwelingen en 3e plaats overall.  

 

Ondertussen stond een groot deel van ons team aan de start bij de laatste wedstrijd van de 3-Nationscup in Wetter. Op zaterdag mochten Tibbe en Koen al van start. Tibbe over de wedstrijd: “Het was een leuk parcours met twee lange klimmen en twee niet zo technische afdalingen. In één van de lange afdalingen zaten veel drops, wortels, sprongetjes en een paar mooie bochten. Ik had een goede start en kwam als 15e uit de startronde. Het tempo lag erg hoog waardoor ik tijdens de wedstrijd uiteindelijk naar de 23e plaats ben gezakt.  Volgens Koen ging zijn wedstrijd goed en ook hij vond het een mooi Parcours. Hij eindigde als 48e.

 

Op zondag gingen twee van onze dames van start: Ilse en Iris. Voor Ilse was dit door omstandigheden de eerste en tevens de laatste wedstrijd van het seizoen. Hierdoor miste ze natuurlijk wel wat inhoud omdat ze niet maximaal had kunnen trainen. Wel gaf ze aan weer veel te hebben geleerd en met veel plezier op de fiets te hebben gezeten. Iris mocht vandaag nog op het podium plaatsnemen. Alhoewel ze vandaag als 11e over de finish kwam, werd ze wel mooi 4e in het eindklassement.   

Dit bericht delen:

Meer nieuws

Vittoria 3 Nations Cup 2024 Oldenzaal

Vittoria 3 Nations Cup 2024 Oldenzaal

Zondag 29 maart 2024 het MTB-seizoen begint eindelijk. De 3 Nations Cup reeks begint dit jaar in Oldenzaal en ...
Lees verder
Grada Bikes Cup 2

Grada Bikes Cup 2

Zondag 4 februari stond Joris aan de start van de Grada Bikes Cup 2 in Havelterberg. 
Lees verder