Teampresentatie AIROLUBE MTB Team

Tekst

Zaterdag 8 februari was er een presentatie waar het AIROLUBE MTB Team 2020 werd voorgesteld aan de genodigden, sponsors en familie. Het team voorheen bekend als MTB Team (NewComm It) Klaucke gaat vanaf dit seizoen verder met hoofdsponsor en naamgever Airolube uit Stadskanaal, alwaar ook de presentatie plaatsvond maar nog steeds met voornamelijk Asser renners. AIROLUBE is producent van innovatieve en duurzame lipide producten, die helpen bij reiniging, smering, bescherming en onderhoud van de fiets en passen daarom prima bij dit MTB-wedstrijdteam.

Hoofdsponsor:
Eigenaar John Borgesius gaf uitleg waarom AIROLUBE hoofdsponsor van dit jonge mountainbike team is. Eén van de redenen is, dat hij het belangrijk vindt dat er zonder opleiding geen (top)sport mogelijk is. Daarnaast is het team een goede promotie van onze innovatieve en duurzame bio-lipide AIROLUBE-producten. We kijken uit naar de samenwerking met dit team, dat ook vorige jaren al vaak op het podium stond.

Team:
Het team is sterk verjongd en bestaat uit veelbelovende mountainbikers. Voor 2020 bestaat het team uit: Vijf jongens; Anne-Mark van der Vlag sinds kort uit Rotterdam, Assenaren Pim en Joris Funken en Koen en Tibbe Antonissen. Vier meiden; Iris Offerein (Meppen), Anniek Mos (Ruinen), Sofie De Vries en Ilse Lutke uit Assen. Het AIROLUBE MTB Team is hiermee een platform voor de jeugd en biedt de mogelijkheid om met passie en plezier voor de MTB sport een perspectief voor de toekomst te creëren.

Resultaten:
Inmiddels zijn de renners in voorbereiding voor het nieuwe seizoen en wisten al enkele goede resultaten neer te zetten. Zo wist Anniek Mos afgelopen weekend de finale van de ICW Wintercompetitie nog op haar naam te schrijven en won Iris Offerein onlangs de Nationale topcompetitie bij het Veldrijden.

Benchmark:
Voorzitter Eric Dorenbos van het Airolube MTB Team; ‘dit team wil de benchmark zijn in de amateur mountainbike sport door individuele groei én een prestatiegericht team te zijn. Het team wil bij de top drie van de beste amateurwedstrijdteams van Noord-Nederland horen.

Tenue:
Bij een nieuw team hoort natuurlijk ook nieuwe kleding. Het nieuwe tenue zal bij wedstrijden en tijdens de trainingsritten, regionaal, in de rest van Nederland maar ook in het buitenland bij de 3 Nations Cup MTB van 2020 te zien zijn. De renners zullen het nieuwe merk AIROLUBE met trots dragen

Sponsoren:
Naast AIROLUBE zijn ook andere sponsoren gevonden of bestaande sponsorcontracten vernieuwd. Het gaat om de volgende klinkende namen; bureauDRPHeling & Partners BVKlaucke TweewielerhuisAFP-Fysio en AFP-SportRoma OpticiensZalen centrum VAN VEENWoontheater de EclipsMTN Accountants & Adviseurs, NAM en Pedicurepraktijk Irma. Ook zijn er partnerships met BioracerGripGrab, Lake, Abus en fotograaf Patrick van der Veen.

Dit bericht delen:

Meer nieuws

3-Nations Cup MTB Eupen (B)

3-Nations Cup MTB Eupen (B)

Leave review
Nog drie renners van ons team stonden afgelopen weekend aan de start van een MTB-wedstrijd: “De 3 Nations Cup ...
Tekst

3-Nations Cup MTB in EUPEN (B)

 

Nog drie renners van ons team stonden afgelopen weekend aan de start van een MTB-wedstrijd: “De 3 Nations Cup MTB in Eupen (D). Om 9.30 uur was Pepijn als eerste aan de beurt bij de nieuwelingen: “Het was een erg leuk parcours met veel hoogtemeters. Ik moest helemaal achteraan starten en de start was direct op een hele lange klim. De eerste 2 rondes gingen erg goed en ik heb toen veel mensen in kunnen halen. Helaas waren mijn benen op in de laatste ronde waardoor ik weer wat plekken ben verloren. Ben wel tevreden over het begin van de wedstrijd, alleen was het einde een beetje zonde”.

 

 

Daarna om 11.15 mocht Koen van start bij de Junioren: “Er stonden 73 junioren (m) aan de start. Het was mijn eerste wedstrijd dit seizoen in België.  De start begon met een lange beklimming op de weg, waarna we het parcours op gingen. In het parcours zaten veel steile beklimmingen, off-cambers, drops, boomwortels en mulle paden. Het was een pittige wedstrijd, waarbij ik 42ste geworden”.

 

 

Om 13.15 gingen de dames van start. Iris Offerein net naast het podium op een mooie 6e plaats. Komend weekend weer nieuwe kansen tijdens de volgende 3 Nations Cup MTB in Saalhausen (D).

 

Foto's: LW-Foto l Suzanne Dekker l Miranda Echten

Lees verder
XCO Junior series in Nové Město

XCO Junior series in Nové Město

Leave review
Zaterdag 14 mei stond Tibbe Antonissen aan de start van de XCO junior series in Nové Město in Tsjechië. Hij mo...
Tekst

UCI MTB WORLD CUP NOVÉ MĔSTO NA MORAVĔ 2022 in TSJECHIE

 

Zaterdag 14 mei stond Tibbe Antonissen aan de start van de XCO junior series in Nové Město in Tsjechië. Hij mocht dit weekend aansluiten bij het team van TalentNed en gebruik maken van hun faciliteiten. Ook werd hij gecoacht door Olaf Noorbergen (trainer TalentNed) en werd zijn fiets voor de wedstrijd nagekeken door Matthijs Dankelman (bike mechanic van TalentNed). Voor Tibbe een mooie ervaring om samen met andere mountainbikers van over de hele wereld te koersen.   

 

Afgelopen woensdag vertrok Tibbe samen met zijn vader richting Tsjechië, Airolubetrainer Matijn de Vries was ook van de partij. Na nog een aantal keren het parkoers te hebben verkend mocht hij zaterdagmorgen aan de start verschijnen. “Het was een mooi parcours met veel wortels en twee mooie rockgardens. Ik moest op de een na laatste rij starten. Ik heb bij de start wat plekken kunnen winnen. Ik heb een mooi constant tempo kunnen fietsen. En daardoor heb ik rond de 120ste plek gefietst. Ik ben uiteindelijk 118de gefinisht. Ik vond het supergaaf om op wereldniveau te fietsen. En ben weer een ervaring rijker. TalentNed super bedankt voor de ondersteuning”: Aldus Tibbe.

Lees verder