Nieuwe renner Job Weijdema stelt zich voor.

Tekst

Nieuws * Nieuws * Nieuws * Nieuws * Nieuws * Nieuws * Nieuws

Hierbij maken wij bekend dat Job Weijdema uit Tuk volgend seizoen deel zal gaan uitmaken van het Airolube MTB Team. Wij zijn blij dat Job ons komt versterken en wensen hem veel fietsplezier. Onderstaand stelt hij zichzelf voor:

 

Mijn naam is Job Weijdema. Ik ben 14 jaar en ik woon in Tuk. Hier woon ik met mijn ouders en mijn broer Tom en zus Iris, allebei 16 jaar oud. Ik zit in klas 2 van het Eekeringe in Steenwijk. Op mijn vijfde jaar reed ik al op mijn eerste mountainbike, lekker door het bos met mijn vader. In het jaar dat ik acht jaar werd, ben ik lid geworden van MTB Havelte e.o. en reed ik mijn eerste LJC wedstrijd in Oldebroek. In het jaar dat ik 9 werd, leek wielrennen mij ook wel leuk en dus stapte ik over naar WV de Driehoek. Bij de Driehoek werd er training gegeven op de Racefiets, mountainbike en veldrijfiets. Het veldrijden kwam er ook nog bij en ik heb dit gedaan tot en met categorie 7. Mijn ambities liggen bij het mountainbiken en wielrennen. In categorie 3 werd ik derde op het NK Mountainbike en dit jaar ben ik tweede geworden in het eindklassement van de LJC categorie 7. Bij de ICW wedstrijden van het afgelopen jaar wist ik alle wedstrijden die ik heb gereden te winnen. Bij het open districtskampioenschap 2020 in Sleen werd in derde. Ik ben gevraagd voor het Airolube MTB Team te rijden en hier heb ik heel veel zin in. Volgend jaar wil ik mooie resultaten gaan rijden bij o.a. de 3-Nations Cup.   

Dit bericht delen:

Meer nieuws

3-Nations Cup MTB Eupen (B)

3-Nations Cup MTB Eupen (B)

Leave review
Nog drie renners van ons team stonden afgelopen weekend aan de start van een MTB-wedstrijd: “De 3 Nations Cup ...
Tekst

3-Nations Cup MTB in EUPEN (B)

 

Nog drie renners van ons team stonden afgelopen weekend aan de start van een MTB-wedstrijd: “De 3 Nations Cup MTB in Eupen (D). Om 9.30 uur was Pepijn als eerste aan de beurt bij de nieuwelingen: “Het was een erg leuk parcours met veel hoogtemeters. Ik moest helemaal achteraan starten en de start was direct op een hele lange klim. De eerste 2 rondes gingen erg goed en ik heb toen veel mensen in kunnen halen. Helaas waren mijn benen op in de laatste ronde waardoor ik weer wat plekken ben verloren. Ben wel tevreden over het begin van de wedstrijd, alleen was het einde een beetje zonde”.

 

 

Daarna om 11.15 mocht Koen van start bij de Junioren: “Er stonden 73 junioren (m) aan de start. Het was mijn eerste wedstrijd dit seizoen in België.  De start begon met een lange beklimming op de weg, waarna we het parcours op gingen. In het parcours zaten veel steile beklimmingen, off-cambers, drops, boomwortels en mulle paden. Het was een pittige wedstrijd, waarbij ik 42ste geworden”.

 

 

Om 13.15 gingen de dames van start. Iris Offerein net naast het podium op een mooie 6e plaats. Komend weekend weer nieuwe kansen tijdens de volgende 3 Nations Cup MTB in Saalhausen (D).

 

Foto's: LW-Foto l Suzanne Dekker l Miranda Echten

Lees verder
XCO Junior series in Nové Město

XCO Junior series in Nové Město

Leave review
Zaterdag 14 mei stond Tibbe Antonissen aan de start van de XCO junior series in Nové Město in Tsjechië. Hij mo...
Tekst

UCI MTB WORLD CUP NOVÉ MĔSTO NA MORAVĔ 2022 in TSJECHIE

 

Zaterdag 14 mei stond Tibbe Antonissen aan de start van de XCO junior series in Nové Město in Tsjechië. Hij mocht dit weekend aansluiten bij het team van TalentNed en gebruik maken van hun faciliteiten. Ook werd hij gecoacht door Olaf Noorbergen (trainer TalentNed) en werd zijn fiets voor de wedstrijd nagekeken door Matthijs Dankelman (bike mechanic van TalentNed). Voor Tibbe een mooie ervaring om samen met andere mountainbikers van over de hele wereld te koersen.   

 

Afgelopen woensdag vertrok Tibbe samen met zijn vader richting Tsjechië, Airolubetrainer Matijn de Vries was ook van de partij. Na nog een aantal keren het parkoers te hebben verkend mocht hij zaterdagmorgen aan de start verschijnen. “Het was een mooi parcours met veel wortels en twee mooie rockgardens. Ik moest op de een na laatste rij starten. Ik heb bij de start wat plekken kunnen winnen. Ik heb een mooi constant tempo kunnen fietsen. En daardoor heb ik rond de 120ste plek gefietst. Ik ben uiteindelijk 118de gefinisht. Ik vond het supergaaf om op wereldniveau te fietsen. En ben weer een ervaring rijker. TalentNed super bedankt voor de ondersteuning”: Aldus Tibbe.

Lees verder