NK Mountainbike Spaarnwoude

Tekst

Afgelopen zondag stond het NK Mountainbike in Spaarnwoude op het programma, waar we met zes renners aan de start stonden. Op zaterdag werd er al naar het westen afgereisd om het parcours te verkennen en de teamtent op te bouwen.  Daarna werd er gezamenlijk gegeten en overnacht in het Fletcher Hotel in Spaarnwoude, allemaal prima geregeld door Leander Popken.

 

Op de wedstrijddag was het om 10.31 uur de beurt aan onze beloften dames Iris en Anniek. “Ik had vandaag best goede benen. Ik kon mooi mee komen rond de 8e plek. Helaas ben ik toen gevallen in het grind. Ik kon wel doorfietsen gelukkig. Maar door de val was mijn derailleur een beetje verplaatst, waardoor mijn ketting steeds oversloeg en 2 keer helemaal vast kwam te zitten achter mijn cassette. Dit heeft helaas veel tijd en plekken gekost. Ik ben uiteindelijk 10e geworden”: vertelt Anniek, die toch  best tevreden was met de uitslag ook al had er wel meer ingezeten. Ook Iris was enorm tevreden met haar verdiende 4e plaats.

 

Om 13.00 uur mochten daarna Junioren Koen en Tibbe van start. Tibbe vond het een zwaar parcours met veel klimmen. “Er zat een lange rockgarden in en 2 grote drops. Ik had een goede start en ging als 14de het eerste bosje in. Vervolgens ben ik naar de 8ste plek toegereden. Ik heb een lekker tempo kunnen fietsen en dat vol kunnen houden. Ik ben uiteindelijk 8ste geworden en super blij met het behaalde resultaat”. Koen finishte keurig op een 28e plek in het midden van de einduitslag.   

 

Als laatste was het na lang wachten de beurt aan nieuwelingen Job en Pepijn. Pepijn gaf aan een slechte start te hebben gehad: “Ik werd direct ingesloten en kwam daardoor als een van de laatsten boven. De benen waren erg goed en ik heb daardoor alleen nog maar mensen ingehaald. Elke klim was ik sterker dan de rijders voor mij en kon daardoor rust nemen in de technische stukken. Bij de eindsprint had ik last van kramp maar kon alsnog twee mensen inhalen. Ik ben erg tevreden over de wedstrijd en het gevoel”. Pepijn eindigde in de middenmoot op een 37e plaats. Job reed voor het eerst een wedstrijd op zijn nieuwe rode 'racemonster' en eindigde knap als 15e. 

Dit bericht delen:

Meer nieuws

3 Nations Cup Eupen

3 Nations Cup Eupen

Afgelopen weekend stonden Jesse en Joris aan de start van de 3-Nations Cup in Eupen.
Lees verder
Koningscup Havelte

Koningscup Havelte

Joris stond gisteren aan de start van de Koningscup in Havelte.
Lees verder