Norg - Almelo - Wijster

Tekst

Een druk weekendje met meerdere wedstrijden:

 

Airolube Wintercompetitie Noord

Tibbe, Koen en Sofie deden mee aan de 2e wedstrijd van de Airolube Wintercompetitie in Norg. Voor Sofie was het haar eerste wedstrijd na het NK in Sittard. De afgelopen tijd had ze niet heel veel trainingsarbeid verricht maar ze had wel veel zin om in Norg aan de start te staan. Ze reed een constante wedstrijd. En hoewel het tot een paar rondes voor einde spannend bleef wist ze als 1e te eindigen.

Tibbe had een prima start maar kwam al snel bij de groep die voor hem was gestart. Hij verloor daardoor de connectie met de kopgroep. Het eerst rondje kwam hij als zevende door en kon in een mooi tempo doorrijden. Uiteindelijk werd hij 2de en was hij dik tevreden met dit resultaat.

 

Nationale Veldrit Almelo

Iris Offerein stond aan de start van de Nationale Veldrit in Almelo. Ze startte vanaf de eerste rij en was als 3e weg. Na een halve ronde heeft ze de kop overgenomen en de hele wedstrijd op kop gefietst, waarna ze als eerste over de finish kwam. Na de wedstrijd moest ze voor de eerste keer mee naar de dopingcontrole.

 

NK-Wegwielrennen

Joris Funken en Job Weijdema stonden aan de start van het NK-wegwielrennen in Wijster. Job uitkomend op de weg voor de Hanzerenners Zwolle reed sterk en finishte in het peloton. Joris rijdend voor de Meteoor Assen - Roden kreeg pech door een valpartij hierna kon hij niet meer terug bij het peloton komen en moest helaas de koers verlaten.

Dit bericht delen:

Meer nieuws

Pepijn Aalders stelt zich voor.

Pepijn Aalders stelt zich voor.

Leave review
Vanaf volgend seizoen zal Pepijn Aalders ons team komen versterken. Pepijn zal uitkomen in de categorie nieuwe...
Tekst

Vanaf volgend seizoen zal Pepijn Aalders ons team komen versterken. Pepijn zal uitkomen in de categorie nieuwelingen.

 

Onderstaand stelt hij zich in het kort even voor:

 

"Mijn naam is Pepijn Aalders en ik ben 14 jaar oud. Ik woon in Norg. Ik rijd sinds drie jaar wedstrijden. Mijn beste prestatie is een vierde plek op het NK in 2019. Het leukst aan mountainbiken vind ik de combinatie van snelheid en techniek. Ik hoop komend jaar veel wedstrijden te kunnen rijden in de 3 nationscup".

 

Wij wensen Pepijn heel veel succes. 

Lees verder
Airolube Wintercompetitie Emmen

Airolube Wintercompetitie Emmen

Leave review
Afgelopen zondag stonden we aan de start van de Airolube Wintercompetitie Noord #5 in Emmen.
Tekst

Afgelopen zondag stonden we aan de start van de AIROLUBE Wintercompetitie Noord #5 in Emmen.

 

In de categorie heren t/m 39 jaar was het Pim die als eerste wist te eindigen. Na een goede start kon hij al snel samen met nog een renner ontsnappen. In de eerste ronde maakte hij even een klein foutje waardoor hij als 2e kwam te rijden. Maar al snel kon hij de kop weer overnemen en wegrijden en wegblijven.

 

Bij de nieuwelingen deed ook Job goede zaken. Vanaf de laatste rij had hij een erg goede start. Hij kon meteen als eerste het veld in en daarna zijn voorsprong uitbouwen. Ook een eerste plek voor hem.

 

Ook onze drie junioren kwamen allen goed weg bij de start. Joris kwam in een groepje van 3 renners terecht. ´Ik zat heel goed in mijn wedstrijd en kon het goed volhouden. Ik ben uiteindelijk 3e geworden”: aldus Joris. Tibbe vond het een leuk parcours in Emmen en kwam een rondje op de 2e plaats te rijden. Daarna zakte hij wat in maar kwam toch weer in zijn ritme. In de laatste ronde ging zijn ketting eraf waardoor hij niet mee kon sprinten om de 3e plaats. Een 4e plaats voor Tibbe. Het parcours in Emmen lag ook Koen wel goed. Na een goede start kwam hij goed in zijn ritme en reed hij een tijd samen met Job. De laatste ronde kon hij zijn tempo verhogen en werd hij 5e net na Joris en Tibbe. Goed gereden allemaal. 

Lees verder