OFK NK Gravel Airolube Wintercompetitie

Tekst

Een weekend waarbij onze renners bij drie wedstrijden aan de start stonden. Op zaterdag begonnen Anniek Mos en Job Weijdema bij het Open Fries Kampioenschap in Appelscha met ups en downs. Drie minuten voor de start reed Anniek haar derailleur eraf. Gelukkig kon ze een fiets lenen en zo nog wel van start gaan. Na een lastig en zwaar rondje met veel schakelen en veel bochten mocht ze als 2e op het podium plaatsnemen. Ook Job ging goed van start, alleen vlak daarna had hij zijn schouder uit de kom: Einde wedstrijd.

 

Ondertussen reed Iris Offerein het NK Gravel in Epe. Het was een zwaar rondje van 70 Km met veel gravel en zand. Er stonden 50 rensters aan de start waaronder grote namen zoals Marianne Vos en Lorena Wiebes. “De eerste 2 ronden kon ik met de kopgroep meefietsen. Daarna demareerde Marianne Vos, waarna er steeds meer dames moesten lossen. Later haalden de mannen ons in waardoor de kopgroep uit elkaar viel. Ik kon een halve ronde meefietsen met de mannen maar die gingen te hard. Gelukkig kon ik aansluiten bij een andere groep die ons inhaalde. Op een gegeven moment  reed ik op een zesde plek. De laatste kilometer kwam ik bij een groepje van 3 dames waaronder Tessa Neefjes en Sabrina Stultiens. We reden naar de finish voor plek vier. Ik zag dat Tessa ingesloten zat daarom had ik er een lange sprint van gemaakt. Helaas net 5e geworden in de sprint achter Tessa. Maar wel heel tevreden met dit resultaat”: aldus Iris over de wedstrijd.    

 

Op zondag stonden Tibbe en Job aan de start van de Airolube Wintercompetitie Noord 2022-2023 #1 in Zevenhuizen. Job had er na gisteren weer zin in en had nagenoeg geen last van zijn schouder. Na een goede start ging Job als 4e door de eerste bocht en kwam in een groepje van 4 renners terecht. Hij kwam lastig in zijn ritme en kon in de laatste ronde pas echt goed doorrijden maar toen was het al te laat. Een 4e plaats was zijn resultaat. Tibbe had juist een minder goede start waardoor hij meteen de aansluiting miste met de eerste renners. Daarna reed hij een groot deel van de wedstrijd samen met Job in een groepje van vier. Twee ronden voor het einde kon hij wegrijden en was de 3e plaats voor hem.   

 

Foto's: Kijk op Appelscha, Ronny Wormgoor, Suzanne Dekker en Johan Weijdema

Dit bericht delen:

Meer nieuws

Airolube ICW Wintercompetitie Ruinen

Airolube ICW Wintercompetitie Ruinen

De 3e wedstrijd alweer van de Airolube ICW Wintercompetitie van de KNWU-Noord 2022-2023. Strijdtoneel was deze...
Lees verder
World Cup Maasmechelen

World Cup Maasmechelen

Iris Offerein stond afgelopen weekend aan de start van de UCI World Cup Cyclo-Cross in Maasmechelen, België!
Lees verder