Pim Funken stelt zich voor!

Tekst

Ik ben Pim Funken, 16 jaar oud en kom uit Assen. Ik mtb al zolang ik kan fietsen, zelfs daarvoor ging ik al op een loopfiets door de bossen heen. Mijn ouders Jeroen en Cora Funken fietsen ook beide en mijn broertje Joris ook. Die fietst ook in het Airolube MTB team.

Ik ben ook lid van Wielervereniging de IJsselstreek. Bij deze vereniging rijd ik op de weg. Ik wil komend seizoen goed rijden op de weg maar ook op de mountainbike. Ik wil podiums rijden op grote wedstrijden en op de NK’s. Mijn beste uitslagen tot nu toe zijn: 5e  op de European Jeugdtour in Assen, 5e  op het NK categorie 7, 4e  op de 3 Nations Cup in Wetter en ik heb vorig jaar een aantal streetraces gewonnen. Tevens ben ik districts kampioen op de MTB.

Ik zit op het Alfa College in Assen waar ik de opleiding Sport en Bewegen volg. Deze opleiding vind ik super leuk omdat ik enorm veel van sport houd.

Mijn favoriete parcours is Houffalize, omdat het zo technisch is en de omgeving zo mooi. Ik rijd het liefst een wedstrijd in de regen, dan ben ik het best en ik train het liefst in de zon.

Ik ben dit jaar eerste jaars junior. En ik rijd op een MTB van het merk Niner.

 

Dit bericht delen:

Meer nieuws

Airolube MTB Zomer Cup/ICW Norg

Airolube MTB Zomer Cup/ICW Norg

AIROLUBE MTB Zomer Cup #2
Lees verder
Streetrace Ruinen

Streetrace Ruinen

Streetrace Ruinen
Lees verder