Superprestige Gieten

Tekst

Iris, Pim en Joris deden afgelopen zondag mee aan de Superprestige in Gieten. Joris mocht als eerste starten bij de junioren. Hij moest ver achteraan starten. “Ik kwam goed weg en kon meteen aan een inhaalrace beginnen door de blubber. Het was vanaf het begin af aan heel zwaar. Het parcours werd er per ronde slechter op. Ik ben uiteindelijk 31e geworden. Ik ben tevreden over de uitslag in mijn 1e cyclecross wedstrijd van dit jaar”: aldus Joris.

 

Daarna was het de beurt aan Iris: ‘Ik had een wat mindere start omdat ik gehinderd werd. Het was een zware wedstrijd met veel modder waardoor ik 2 keer per ronde ging wisselen. Helaas werd ik er een ronde voor het einde uitgehaald (80 % regeling). Desondanks erg tevreden met een 21e plek”.

 

Pim mocht starten tussen de grote mannen, de elite en beloften. “Ik mocht achteraan starten en het was lastig om direct naar voren te komen. Ik kon slecht in mijn ritme komen door de modder. Na ongeveer 2,5 ronde kwam ik er eindelijk lekker in maar helaas werd ik op 31 minuten uit de koers gehaald. Vanwege de 80% regel die geldt bij de cross. Erg jammer maar ik heb er erg van genoten om een keer met de profs mee te rijden.

 

Foto Joris (Marco Loman)

 

Dit bericht delen:

Meer nieuws

NEDERLANDS KAMPIOEN STREETRACE!

NEDERLANDS KAMPIOEN STREETRACE!

Leave review
Bij een Nederlands Kampioene hoort natuurlijk ook een Kampioensshirt! Een tijdje geleden kon u het shirt, met ...
Tekst

Bij een Nederlands Kampioene hoort natuurlijk ook een Kampioensshirt! Een tijdje geleden kon u het shirt, met onze trotse sponsoren erop, al bewonderen op onze social media. Maar nu dan ook om de schouders en op de fiets van onze Anniek Mos. En zeg nu zelf, het staat haar toch super!!

 

Anniek Mos werd op zondag 3 juli j.l. Nederlands Kampioen Streetrace in Norg. Teammaatje Iris Offerein werd 2e voor Marlies Vos van het Offroadcyclingteam.

Lees verder
NK Mountainbike Spaarnwoude

NK Mountainbike Spaarnwoude

Leave review
Afgelopen zondag stond het NK Mountainbike in Spaarnwoude op het programma, waar we met zes renners aan de sta...
Tekst

Afgelopen zondag stond het NK Mountainbike in Spaarnwoude op het programma, waar we met zes renners aan de start stonden. Op zaterdag werd er al naar het westen afgereisd om het parcours te verkennen en de teamtent op te bouwen.  Daarna werd er gezamenlijk gegeten en overnacht in het Fletcher Hotel in Spaarnwoude, allemaal prima geregeld door Leander Popken.

 

Op de wedstrijddag was het om 10.31 uur de beurt aan onze beloften dames Iris en Anniek. “Ik had vandaag best goede benen. Ik kon mooi mee komen rond de 8e plek. Helaas ben ik toen gevallen in het grind. Ik kon wel doorfietsen gelukkig. Maar door de val was mijn derailleur een beetje verplaatst, waardoor mijn ketting steeds oversloeg en 2 keer helemaal vast kwam te zitten achter mijn cassette. Dit heeft helaas veel tijd en plekken gekost. Ik ben uiteindelijk 10e geworden”: vertelt Anniek, die toch  best tevreden was met de uitslag ook al had er wel meer ingezeten. Ook Iris was enorm tevreden met haar verdiende 4e plaats.

 

Om 13.00 uur mochten daarna Junioren Koen en Tibbe van start. Tibbe vond het een zwaar parcours met veel klimmen. “Er zat een lange rockgarden in en 2 grote drops. Ik had een goede start en ging als 14de het eerste bosje in. Vervolgens ben ik naar de 8ste plek toegereden. Ik heb een lekker tempo kunnen fietsen en dat vol kunnen houden. Ik ben uiteindelijk 8ste geworden en super blij met het behaalde resultaat”. Koen finishte keurig op een 28e plek in het midden van de einduitslag.   

 

Als laatste was het na lang wachten de beurt aan nieuwelingen Job en Pepijn. Pepijn gaf aan een slechte start te hebben gehad: “Ik werd direct ingesloten en kwam daardoor als een van de laatsten boven. De benen waren erg goed en ik heb daardoor alleen nog maar mensen ingehaald. Elke klim was ik sterker dan de rijders voor mij en kon daardoor rust nemen in de technische stukken. Bij de eindsprint had ik last van kramp maar kon alsnog twee mensen inhalen. Ik ben erg tevreden over de wedstrijd en het gevoel”. Pepijn eindigde in de middenmoot op een 37e plaats. Job reed voor het eerst een wedstrijd op zijn nieuwe rode 'racemonster' en eindigde knap als 15e. 

Lees verder