Superprestige Gieten

Tekst

Iris, Pim en Joris deden afgelopen zondag mee aan de Superprestige in Gieten. Joris mocht als eerste starten bij de junioren. Hij moest ver achteraan starten. “Ik kwam goed weg en kon meteen aan een inhaalrace beginnen door de blubber. Het was vanaf het begin af aan heel zwaar. Het parcours werd er per ronde slechter op. Ik ben uiteindelijk 31e geworden. Ik ben tevreden over de uitslag in mijn 1e cyclecross wedstrijd van dit jaar”: aldus Joris.

Daarna was het de beurt aan Iris: ‘Ik had een wat mindere start omdat ik gehinderd werd. Het was een zware wedstrijd met veel modder waardoor ik 2 keer per ronde ging wisselen. Helaas werd ik er een ronde voor het einde uitgehaald (80 % regeling). Desondanks erg tevreden met een 21e plek”.

Pim mocht starten tussen de grote mannen, de elite en beloften. “Ik mocht achteraan starten en het was lastig om direct naar voren te komen. Ik kon slecht in mijn ritme komen door de modder. Na ongeveer 2,5 ronde kwam ik er eindelijk lekker in maar helaas werd ik op 31 minuten uit de koers gehaald. Vanwege de 80% regel die geldt bij de cross. Erg jammer maar ik heb er erg van genoten om een keer met de profs mee te rijden.