Veldslag om Norg 2021

Tekst

Mooie verhalen van de Veldslag om Norg: een wedstrijd over 100 km!!! Met voor ons aan de start Job, Joris, Pim en Anne-Mark.

 

Job kwam al snel in een groepje terecht waar hij 85 km mee kon oprijden. Hierna kreeg hij helaas kramp en heeft hij de wedstrijd rustig uit gereden. Hij kwam als 14 jarige knap als 66 over de finish.

 

Joris moest redelijk ver achteraan starten. Gelukkig kon hij vrij snel naar voren komen. Ook hij kwam in een mooi groepje terecht en kon daar ongeveer 65km in rijden. Daarna ging het tempo omhoog en moest hij de groep helaas laten gaan. Samen met de groep hierachter reed hij naar de Weperbult, waar kon hij wegrijden met nog twee  andere renners. Er werd erg hard gereden en Joris moest helaas lossen. 10 Km voor het einde kreeg hij kramp in zijn benen en moest wat rustiger fietsen. Hierna werd hij nog door 3 man ingehaald. Een 34e plaats was zijn knappe resultaat voor vandaag.

 

Met startplaats 219 was het zaak voor Anne-Mark om zo snel mogelijk op te schuiven. Na ca. 10 km kwam hij in de 2e groep 2, helaas was de kopgroep van 10 renners als sneeuw voor de zon verdwenen. Door een stuurfoutje ging hij onderuit, waardoor zijn zadel en stuur scheef kwamen te zitten.... Na de nodige herstelwerkzaamheden kon hij weer opnieuw beginnen vanaf plaats 70-80.... Helaas lag het hele veld al uit elkaar. Na een inhaalrace van dik 85 km (!) kwam hij al 8ste over de finish. Aan de vorm heeft het niet gelegen… Klasse Anne-Mark!

 

Pim had woensdag het parcours al verkend en wist dat hem een snel rondje te wachten stond. Hij mocht zich als 280e opstellen, met dus al een mooi aantal renners voor zich. Samen met Anne-Mark probeerden ze snel naar voren te rijden. Na de val van Anne-Mark lukte het Pim wel om in de tweede groep van de wedstrijd terecht te komen. Na een tijdje in deze groepje te hebben gefietst sloot op een gegeven moment Laurens Ten Dam aan (oud prof wielrenner). Die dunde het hele groepje uit… Hij reed zo hard dat er steeds meer mensen moesten lossen en het groepje steeds kleiner werd. Na een tijdje bij hem in het wiel te hebben gereden moest Pim ook lossen. Daarna heeft hij zo’n 30 km alleen gereden. Bij de Weperbult werd hij ingehaald door een groepje renners, waarbij Anne-Mark inmiddels ook weer was aangesloten. Pim kon goed meekomen. Toen kwam de finale in het Norgerbos. Pim had dit gedeelte goed verkend en wist dat dit een technisch stukje was. Hij reed als 3de in het groepje en er moesten steeds meer mensen lossen. Hij wist dat je in een van de laatste bochten een stukje binnen door kon pakken, maar dat wisten de meeste renners niet. De man op kop en Anne-Mark reden voor Pim. Zij namen de bocht buiten langs,  waardoor Pim hem mooi er voor kon steken en vanaf dat punt volle bak ben gaan sprinten. Zo werd hij eerste van dit groepje en knap (als junior) 7e in de wedstrijd.

 

De volgende wedstrijd is volgende week in Sittard het NK mountainbike.

 

 

Dit bericht delen:

Meer nieuws

Vittoria 3 Nations Cup 2024 Oldenzaal

Vittoria 3 Nations Cup 2024 Oldenzaal

Zondag 29 maart 2024 het MTB-seizoen begint eindelijk. De 3 Nations Cup reeks begint dit jaar in Oldenzaal en ...
Lees verder
Grada Bikes Cup 2

Grada Bikes Cup 2

Zondag 4 februari stond Joris aan de start van de Grada Bikes Cup 2 in Havelterberg. 
Lees verder