Vittoria 3 Nations Cup 2024 Oldenzaal

Tekst

Zondag 29 maart 2024 het MTB-seizoen begint eindelijk. De 3 Nations Cup reeks begint dit jaar in Oldenzaal en omvat 8 wedstrijden in Nederland, Duitsland en Belgie. We zijn al vaker in Oldenzaal geweest en het technische parcours is bijna ongewijzigd. Voor Joris en Jesse is het de eerste wedstrijd in de Elite klasse.

Joris moest starten vanaf plek 50, bijna acheraan dus. 'Ik kwam goed weg en het ging er meteen hard aan toe. Bij de startronde stond er een redelijke file en was er veel gedruk. Al snel een paar plekken kunnen opschuiven en de eerste 2 rondes zo kunnen blijven rijden. Daarna kreeg ik wat lasten van me lichaam en zakte ik steeds meer in. Er zat niet meer veel puf in de benen'. Joris is nog niet helemaal tevreden over het verloop van de wedstrijd. Volgende week nieuwe kans!

Jesse stond vandaag bij de eerste wedstrijd van zijn seizoen. 'Helaas ben ik in de loop van de week ziek geworden, en heb ik niet kunnen trainen door verkoudheid en keelpijn. Toch besloten om te starten en het te proberen. Ik heb mijn eigen tempo gekozen, omdat dit de eerste keer was dat ik een wedstrijd reed van 90 minuten, tijdens de wedstrijd nog 2x mijn ketting eraf. Al met al veel pech voor mij helaas, maar ondanks de pech kijk ik wel uit naar de rest van het seizoen'. Het resultaat Joris 51e Jesse 70e.

Hierna was het de beurt van Job bij de junioren. Meer dan 110 deelnemers aan de start in deze categorie. Job zegt: 'Mijn start was prima maar stond zo ver achteraan dat ik bij iedere bocht/bultje moest stoppen in de eerste ronde. Ik kon een goed tempo rijden en zo iedere rondes plekken winnen,in ronde 4 maakte ik een klein foutje waardoor ik viel en met mijn gezicht in de brandnetels terecht kwam'. Uiteindelijk op een 47e plek gefinisht.

Dit bericht delen:

Meer nieuws

Gravel One Fifty

Gravel One Fifty

Verslag Joris Funken van zijn GRAVEL ONE FIFTY:
Lees verder
Streetrace Nijeveen

Streetrace Nijeveen

Gisteren was streetrace in Nijeveen. Joris en Tibbe stonden voor ons aan de start! Joris reed bij de wedstrijd...
Lees verder