Watersley XCO Challenge 2022

Tekst

3 Nations Cup MTB: Watersley XCO Challenge 2022

 

De 3 Nations Cup MTB in Sittard was met 35 graden erg warm en daardoor een stuk zwaarder. Het was een mooi parcours met veel rockgardens en ook was er dit jaar voor het eerst een pumptrack.

 

Om 10.00 uur mochten onze nieuwelingen Job en Pepijn van start. Job en Pepijn moesten alle twee helaas achteraan opstellen. “Na de start was er meteen een opstopping, daarna kon ik gelukkig wel veel mensen inhalen en ging het erg goed. Ik voelde me goed en heb op de klimmetjes steeds veel renners kunnen inhalen. Op de open stukken ging het wat minder omdat het daar erg warm was door de zon. Voor de rest ben ik erg tevreden over hoe het ging”: aldus Pepijn.   

 

Ook job kon flink opschuiven vanuit het achterveld. Hij lag bij de eerste ronde op de 22e plaats maar kwam ten val. Dit zorgde ervoor dat hij weer een aantal plaatsen naar achteren kwam te liggen. Uiteindelijk werd hij 28e. 

 

Om 12.00 uur mocht Tibbe van start. Hij mocht vertrekken vanuit het midden van het startveld. “Bij de start kon ik al een paar plakken opschuiven en zat ik in de eerste ronde op de 22e plek. Mijn benen voelden erg goed vandaag. Helaas door mechanische problemen ben ik een aantal plekken verloren en ben ik als 29e geëindigd. Ondanks dat ben ik tevreden met mijn prestaties onder deze zware omstandigheden”: was Tibbe zijn verhaal.

 

Als laatste mocht Iris om 14.30 uur aan de bak. Na de afloop van de wedstrijd was er wat discussie over de einduitslag. Feit is wel dat Iris op dit moment 3e staat in het klassement van de 3 Nations Cup.

 

Op naar Houffalize volgende week.  

Dit bericht delen:

Meer nieuws

Airolube ICW Wintercompetitie Ruinen

Airolube ICW Wintercompetitie Ruinen

De 3e wedstrijd alweer van de Airolube ICW Wintercompetitie van de KNWU-Noord 2022-2023. Strijdtoneel was deze...
Lees verder
World Cup Maasmechelen

World Cup Maasmechelen

Iris Offerein stond afgelopen weekend aan de start van de UCI World Cup Cyclo-Cross in Maasmechelen, België!
Lees verder