Dag 2 3-Nations Cup MTB Vamberg

Tekst

Dag 2 3-Nations Cup MTB:

Vandaag werd onder zonnige omstandigheden de derde en finalewedstrijd van de 3-Nations Cup MTB bij de Vamberg in Wijster gereden! Om 9.00 uur moest Pim bij de junioren aan de start verschijnen. ‘s Morgens om half 7 ging de wekker en na goed warm te hebben gereden was Pim helemaal klaar voor de wedstrijd. Na het startschot kon hij van zijn 23ste startplek goed naar voren rijden. Alleen na 1 ronde merkte Pim dat de benen niet echt mee wilden werken en ook kreeg hij last van slijm in zijn longen. Kortom het was niet zijn dag. Na 1 uur en 11 minuten te hebben gereden mocht hij finishen op de 23ste plek. Pim was niet echt tevreden omdat hij normaal gesproken veel sterker is. Volgende week in Sittard gaat hij revanche nemen.
Daarna was Anne-Mark aan de beurt. Voor het eerst sinds lange tijd stond hij weer eens aan de start van een XC wedstrijd. Het gevoel was vanaf de start goed. Na een kleine valpartij viel hij terug naar plaats zes maar kon vrij snel weer opschuiven naar plaats 3/4. Halverwege de koers kon hij zelfs de nummer 2 passeren maar niet veel later gleed hij onderuit en moest hij opnieuw achtervolgen. In de 1 na laatste ronde had hij opnieuw aansluiting bij de nummer 2, helaas viel zijn ketting er toen af en moest hij nog een plaats prijsgeven. Uiteindelijk een mooie 4e plaats voor Anne-Mark die zeer tevreden was over het gevoel op de fiets. Daarna waren onze MTB-ladies aan de beurt, ze moesten allemaal tegelijk starten maar wel in de eigen categorie. Anniek Mos fietste naar een mooie 8e plaats bij de dames, achter toppers als Anne Tauber, Mariske Strauss en Lotte Koopmans. Goed gedaan. Bij de junioren gingen Ilse Lutke en Iris Offerein van start. Iris kwam uit op een 6e plaats terwijl Ilse de wedstrijd moest staken na een val in de voorlaatste ronde. Ook Ilse gaat volgende week in de herkansing.
Nieuwelinge Sofie de Vries had vandaag een goede start, ze lag knap 3e. Vrijwel daarna ging het wat minder maar ze kon wel een mooi constant tempo rijden. De 9e plaats was een uitslag waar ze niet op gehoopt had maar over de start en het constant rijden was Sofie wel tevreden. Komend weekend het NK in Sittard.

Dit bericht delen:

Meer nieuws

Grada Bikes Cup 2

Grada Bikes Cup 2

Zondag 4 februari stond Joris aan de start van de Grada Bikes Cup 2 in Havelterberg. 
Lees verder
Joris eerste in Assen.

Joris eerste in Assen.

Vandaag stond de Airolube ICW Noord Wintercompetitie finalewedstrijd in Assen op de planning.
Lees verder