Dag 2 3-Nations Cup MTB Vamberg

Tekst

Dag 2 3-Nations Cup MTB:

Vandaag werd onder zonnige omstandigheden de derde en finalewedstrijd van de 3-Nations Cup MTB bij de Vamberg in Wijster gereden! Om 9.00 uur moest Pim bij de junioren aan de start verschijnen. ‘s Morgens om half 7 ging de wekker en na goed warm te hebben gereden was Pim helemaal klaar voor de wedstrijd. Na het startschot kon hij van zijn 23ste startplek goed naar voren rijden. Alleen na 1 ronde merkte Pim dat de benen niet echt mee wilden werken en ook kreeg hij last van slijm in zijn longen. Kortom het was niet zijn dag. Na 1 uur en 11 minuten te hebben gereden mocht hij finishen op de 23ste plek. Pim was niet echt tevreden omdat hij normaal gesproken veel sterker is. Volgende week in Sittard gaat hij revanche nemen.
Daarna was Anne-Mark aan de beurt. Voor het eerst sinds lange tijd stond hij weer eens aan de start van een XC wedstrijd. Het gevoel was vanaf de start goed. Na een kleine valpartij viel hij terug naar plaats zes maar kon vrij snel weer opschuiven naar plaats 3/4. Halverwege de koers kon hij zelfs de nummer 2 passeren maar niet veel later gleed hij onderuit en moest hij opnieuw achtervolgen. In de 1 na laatste ronde had hij opnieuw aansluiting bij de nummer 2, helaas viel zijn ketting er toen af en moest hij nog een plaats prijsgeven. Uiteindelijk een mooie 4e plaats voor Anne-Mark die zeer tevreden was over het gevoel op de fiets. Daarna waren onze MTB-ladies aan de beurt, ze moesten allemaal tegelijk starten maar wel in de eigen categorie. Anniek Mos fietste naar een mooie 8e plaats bij de dames, achter toppers als Anne Tauber, Mariske Strauss en Lotte Koopmans. Goed gedaan. Bij de junioren gingen Ilse Lutke en Iris Offerein van start. Iris kwam uit op een 6e plaats terwijl Ilse de wedstrijd moest staken na een val in de voorlaatste ronde. Ook Ilse gaat volgende week in de herkansing.
Nieuwelinge Sofie de Vries had vandaag een goede start, ze lag knap 3e. Vrijwel daarna ging het wat minder maar ze kon wel een mooi constant tempo rijden. De 9e plaats was een uitslag waar ze niet op gehoopt had maar over de start en het constant rijden was Sofie wel tevreden. Komend weekend het NK in Sittard.

Dit bericht delen:

Meer nieuws

3-Nations Cup MTB Eupen (B)

3-Nations Cup MTB Eupen (B)

Leave review
Nog drie renners van ons team stonden afgelopen weekend aan de start van een MTB-wedstrijd: “De 3 Nations Cup ...
Tekst

3-Nations Cup MTB in EUPEN (B)

 

Nog drie renners van ons team stonden afgelopen weekend aan de start van een MTB-wedstrijd: “De 3 Nations Cup MTB in Eupen (D). Om 9.30 uur was Pepijn als eerste aan de beurt bij de nieuwelingen: “Het was een erg leuk parcours met veel hoogtemeters. Ik moest helemaal achteraan starten en de start was direct op een hele lange klim. De eerste 2 rondes gingen erg goed en ik heb toen veel mensen in kunnen halen. Helaas waren mijn benen op in de laatste ronde waardoor ik weer wat plekken ben verloren. Ben wel tevreden over het begin van de wedstrijd, alleen was het einde een beetje zonde”.

 

 

Daarna om 11.15 mocht Koen van start bij de Junioren: “Er stonden 73 junioren (m) aan de start. Het was mijn eerste wedstrijd dit seizoen in België.  De start begon met een lange beklimming op de weg, waarna we het parcours op gingen. In het parcours zaten veel steile beklimmingen, off-cambers, drops, boomwortels en mulle paden. Het was een pittige wedstrijd, waarbij ik 42ste geworden”.

 

 

Om 13.15 gingen de dames van start. Iris Offerein net naast het podium op een mooie 6e plaats. Komend weekend weer nieuwe kansen tijdens de volgende 3 Nations Cup MTB in Saalhausen (D).

 

Foto's: LW-Foto l Suzanne Dekker l Miranda Echten

Lees verder
XCO Junior series in Nové Město

XCO Junior series in Nové Město

Leave review
Zaterdag 14 mei stond Tibbe Antonissen aan de start van de XCO junior series in Nové Město in Tsjechië. Hij mo...
Tekst

UCI MTB WORLD CUP NOVÉ MĔSTO NA MORAVĔ 2022 in TSJECHIE

 

Zaterdag 14 mei stond Tibbe Antonissen aan de start van de XCO junior series in Nové Město in Tsjechië. Hij mocht dit weekend aansluiten bij het team van TalentNed en gebruik maken van hun faciliteiten. Ook werd hij gecoacht door Olaf Noorbergen (trainer TalentNed) en werd zijn fiets voor de wedstrijd nagekeken door Matthijs Dankelman (bike mechanic van TalentNed). Voor Tibbe een mooie ervaring om samen met andere mountainbikers van over de hele wereld te koersen.   

 

Afgelopen woensdag vertrok Tibbe samen met zijn vader richting Tsjechië, Airolubetrainer Matijn de Vries was ook van de partij. Na nog een aantal keren het parkoers te hebben verkend mocht hij zaterdagmorgen aan de start verschijnen. “Het was een mooi parcours met veel wortels en twee mooie rockgardens. Ik moest op de een na laatste rij starten. Ik heb bij de start wat plekken kunnen winnen. Ik heb een mooi constant tempo kunnen fietsen. En daardoor heb ik rond de 120ste plek gefietst. Ik ben uiteindelijk 118de gefinisht. Ik vond het supergaaf om op wereldniveau te fietsen. En ben weer een ervaring rijker. TalentNed super bedankt voor de ondersteuning”: Aldus Tibbe.

Lees verder